آموزش طرز تهیه لازانیا خوشمزه ایتالیایی در خانگی
فهرست مطلب
آموزش طرز تهیه لازانیا خوشمزه ایتالیایی در خانگی
آیا تا به حال لازانیای اصل ایتالیا را امتحان کردهاید؟ لازانیا یک غذای ایتالیایی در گروه پاستا است که محبوبیت بسیاری در بین کودکان و بزرگسالان دارد. در پخت لازانیا از انواع پنیر، گوشت و ادویه استفاده شده و ترکیب این مواد با هم طعم بینظیری را ایجاد خواهند کرد. طرز تهیه لازانیا در مناطق مختلف با هم تفاوت داشته و لازانیای اصیل ایتالیایی طرفداران بسیاری دارد.
لازانیا به روشهای مختلف با گوشت چرخکرده، مرغ و سویا پخته شده و همچنین با از سبزیجات مختلفی مانند: کدو، بادمجان، قارچ و اسفناج در طرز تهیه لازانیا استفاده خواهد شد. هر یک از موارد گفته بسته به ذائقه فرد یک انتخاب خوب غذایی بهشمار خواهد رفت. طرز تهیه لازانیا بسیار ساده و در عین حال نکات ریزی دارد و با رعایت جزء به جزء هر نکته در نهایت غذایی لذیذ پخته خواهد شود. در صورتی که علاقهمند به یادگیری دستور پخت لازانیای اصیل ایتالیایی هستید تا انتهای این مقاله همراه ما در سایت دهکده دانش و مهارت باشید.
لازانیا برای کجاست؟
لازانیا در دسته انواع پاستا قرار داشته و بر طبق اسناد تاریخ آشپزی، قدیمیترین نوع پاستا در جهان است. خمیر لازانیا اساساً همان خمیر پاستا بوده که به شکل ورقهای تهیه شده است. اصالت این نوع پاستا به شهر ناپل ایتالیا برگشته؛ اما برخی شواهد حاکی از آن هستند که این طرز پخت و نام این پاستا از یک غذای یونانی گرفته شده است. به هر حال، این غذا امروزه یکی از غذاهای بینالمللی محسوب شده و طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دارد.
مواد لازم بهترین دستور پخت لازانیا اصیل ایتالیایی
مواد لازم برای پخت لازانیا خوشمزه برای چهار نفر بهصورت زیر است:
مواد لازم | |
لازانیا | یک بسته |
قارچ | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
گوشت چرخکرده | 400 گرم |
پنیر پیتزا | به میزان لازم |
گوجهفرنگی | 4 عدد |
فلفل دلمه | 1 عدد |
سس کچاپ | 1 قاشق غذاخوری |
جعفری تازه | 1 قاشق غذاخوری |
پودر سیر | نصف قاشق چایخوری |
پور پاپریکا | نصف قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | بمقدار لازم |
آویشن | بهمقدار لازم |
جوز هندی | بهمقدار لازم |
شور و شوق آشپزی | بهمقدار زیاد |
**در طرز تهیه لازانیا میتوانید از رب گوجه بهجای گوجهفرنگی استفاده کنید.
آمادهسازی مواد اولیه لازانیا خوشطعم
پیش از شروع مرحله پخت لازانیا، لازم است برخی مواد اولیه آماده شوند تا فرآیند پخت سریع و آسانتر انجام شود. قبل از شروع کار مراحل زیر را طی کنید:
- پیاز را رنده کنید، در صورت تمایل امکان خرد کردن پیاز نیز وجود دارد.
- گوجهفرنگی را رنده کنید.
- قارچها را خوب شسته و نگینی خرد کنید. دو قارچ را برای تزئین بهصورت ورقهای خرد کنید.
- فلفل دلمهای را ریز نگینی خرد کنید. قسمتی از آن را حلقه حلقه کرده و برای تزئین کنار بگذارید.
- برای پخت لازانیا؛ در ظرف مناسب به اندازه لازم آب و کمی نمک در آن بریزید و اجازه دهید به جوش بیاید.
طرز تهیه لازانیا با فر مرحله به مرحله
برای طرز تهیه لازانیا اصیل مراحل زیر را یک به یک طی کنید تا در نهایت غذایی جذاب و خوشطعم داشته باشید:
- ابتدا پیاز را با کمی روغن تفت دهید تا اصطلاحاً شیشهای و نرم شوند.
- سپس گوشت را اضافه کنید، در این مرحله میتوانید کمی زردچوبه هم بیافزایید. مواد را هم بزنید تا گوشت کمی تغییر رنگ دهد.
- در ظرفی دیگر قارچهای خرد شده را با کمی روغن تفت دهید، برای جلوگیری از سیاه شدن قارچها از چند قطره آبلیموی تازه اضافه کنید.
- پس از تفت قارچ، آن را به مواد گوشتی اضافه کنید.
- حال باید گوجهفرنگی، سس و تمام ادویهها را به مواد اضافه و خوب تفت دهید. در صورتی استفاده از رب گوجه همراه آن سه قاشق آب هم اضافه کرده تا با گوشت بپزد.
- ن ها را به در نهایت جعفری تازه و جوز هندی را اضافه کرده و دو الی سه دقیقه تفت دهید.
- پس اموادورقههای لازانیا را در ظرف آب جوش ریخته و اجازه دهید 10 دقیقه در آن بجوشد.
- پس از گذشت این مدتزمان، ورقهها را آبکش کرده و روی پارچهای تمیز بچینید.
- دیواره و کف ظرف پیرکسی را با روغن چرب کنید.
- ابتدا یک لایه ورق لازانیا داخل ظرف بگذارید.
- سپس کمی پنیر پیتزا و پس از آن مواد گوشتی را بریزید.
- مجدداً پنیر پیتزا ریخته و ورقههای لازانیا را روی آن بگذارید.
- به همین ترتیب ادامه دهید و بر روی آخرین لایه، از پنیر پیتزا زیادی استفاده کنید.
- برای تزئین و زیبایی بیشتر میتوانید روی پنیر پیتزا چند قارچ و فلفل دلمه قرار دهید.
- قبل از قرار دادن ظرف در فر، روی آن آب اسپری کرده تا ورقههای لازانیا خشک نشوند.
- ظرف را در فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه بهمدت 45 دقیقه قرار دهید و در انتها گریل را بهمدت 2 الی 3 دقیقه روشن کنید تا روی لازانیا طلایی و خوشرنگ شود.
پختن لازانیا بدون فر/ پخت لازانیا روی اجاق گاز
طرز تهیه لازانیا روی اجاق گاز درست مشابه پخت آن در فر است. در تهیه لازانیا بدون فر باید از تابه دوطرفه استفاده کنید. برای این کار باید:
کف تابه را با روغن چرب کنید. برای اطمینان از اینکه لازانیای شما به کف ظرف نچسبد، یک لایه سیبزمینی ورقهای کف تابه بچینید. تابه باید روی شعله ملایم و در صورت امکان روی شعلهپخشکن قرار گیرد.
طرز تهیه لازانیا بدون فر بسیار ساده بوده و همان طعم جذاب را دارد، تنها تفاوت این است که روی لازانیای شما طلایی نخواهد شد.
نکات مهم نحوه در پخت لازانیا ایرانی
- ورقههای لازانیا را پس از آبکش کردن روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا به هم نچسبند.
- سعی کنید مواد گوشتی لازانیا را با کمترین روغن تهیه کنید.
- اگر از گوشت استفاده میکنید، بهتر است گوشت شما کمچرب یا بدون چربی باشد.
- پیاز باید خیلی ریز خرد شده و یا بهتر است رنده شود.
- جهت جلوگیری از پخش مواد گوشتی و پنیری پس از پخت، از مقدار کمی از مواد ذکر شده را روی هر ورقه از لازانیا قرار دهید.
- جهت افزایش ظعم و خوشمزگی لازانیا، سس مخصوص لازانیا یعنی سس بشامل را نیز در منزل کنید.
- جهت جلوگیری از خشک شدن لازانیا؛ قبل از قرار دادن ظرف در فر، بر روی آن آب اسپری کنید.
- ترفند پخت لازانیا، قرار دادن یک ظرف آب درون فر است تا خشک نشدن ورقهها را تضمین کند.
- وقتی پخت لازانیا کامل شد، چند دقیقه صبر کنید تا حرارت آن کم شده و خنک شود.
سؤالات متداول
در این بخش از مجله آشپزی به سؤالات احتمالی شما درباره پختن لازانیا ایتالیایی پاسخ دهیم. همچنین دیگر پرسشهای خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا در سریعترین زمان ممکن به سؤالات شما پاسخ داده شود.
لازانیا رو چند روز میشه تو یخچال نگه داشت؟
با چند ترفند ساده، بهراحتی لازانیا را بهمدت حداقل یک هفته در یخچال و فریزر نگهداری کنید. رعایت نکات زیر به شما در نگهداری لازانیا در یخچال کمک خواهد کرد.
- استفاده از گوشت تازه در طرز تهیه لازانیا
- لازانیا را در ظرفی مناسب با ویژگی قرارگیری در فر و یخچال قرار دهید.
- از پلاستیک چند لایه بهعنوان درب استفاده کنید. فویل سبب تغییر طعم لازانیا خواهد شد.
- برای گرم کردن مجدد لازانیا، به آن زمان دهید تا به دمای محیط برسد.
طرز تهیه لازانیا گیاهی چطوریه؟
همانطور که گفته شد لازانیا با انواع گوشت و یا سبزیجات پخته خواهد شد و طعم دلچسبی دارد. برای تهیه لازانیا گیاهی کافی است هنگام پخت مواد لازانیا، بهجای گوشت از کدو، اسفناج و بادمجان یا دیگر سبزیجات استفاده کنید. دیگر مراحل در طرز تهیه لازانیا مشابه خواهد بود.
از کجا پخت لازانیا رو یاد بگیرم؟
در سایت دانش و مهارت، دورههای متنوع آشپزی غذایی سنتی، دریایی و ملل وجود دارد. شما بهواسطه حضور دراین دورهها به سطح بالایی از مهارت در پخت انواع غذا خواهید رسید. یکی دیگر از مزایای دورههای آموزش آشپزی دانش و مهارت؛ دریافت مدارک رسمی و بینالمللی است.
بلاگ تفریحی فاوینو محلی برای پیدا کردن جواب بازی های موبایلی، دستور پخت آشپزی، کد آهنگ پیشواز ایرانسل، آوای انتظار همراه اول، نکات حوزه سلامت و ترفندهای جالب مورد استفاده در زندگی روزانه شما در کنار بسیاری دیگر از عکس، متن و مناسبتی است.
فاوینو با ابتکاری نو توسط دو دوست قدیمی وارد عرصه ارائه خدمات مدنظر کاربران ایرانی شده و همواره از نظرات شما عزیزان در جهت بهبود سطح کیفی اطلاعات بهره خواهیم برد. سردبیری این بلاگ ایرانی با مهندس مصطفی ادهم نژاد بوده و مهندس احمدی نیز بخش سئو فاوینو را بر عهده دارد. همچنین سایت بوفچه برادر کوچک فاوینو بوده و منتظر حضور گرم شما در آن بلاگ نیز هستیم.