آشپزی

4 طرز تهیه سوپ نوزاد رفلاکسی | 3 دستور پخت فرنی بچه صفر تا 100

فهرست مطلب

مادران با تهیه سوپ نوزاد به ویژه بچه ای که مشکل رفلکس معده دارد، تلاش می کنند تا تحریک کمتری در روده های او ایجاد کرده و رژیم غذایی سالمی را برای کودک دلبند خود مد نظر قرار دهند. زیرا دستگاه گوارش نوزادان به ویژه در سال اول زندگی بسیار حساس بوده و  مادر باید یک رژیم غذایی درست در نظر بگیرید.

مطمئنا او با پخت فرنی و تهیه سوپ های مقوی با ترکیبات سالم، سعی می کند تا کمترین میزان حساسیت را بر دستگاه گوارش فرزند خود ایجاد کند. طی این مقاله اختصاصی از بلاگ فاوینو به جمع آوری مطالبی درباره طرز تهیه سوپ نوزاد علی الخصوص نوزادان رفلکسی پرداخته شده است.

امیدواریم با استفاده از این مطالب، فرایند پخت فرنی و سوپ های سالم برای فرزندتان برای شما آسان شود. البته تیم حرفه ای ما از شما جهت مطالعه مطالب سایت بوفچه و کسب اطلاعات، دعوت می کنند.

سوپ نوزاد
سوپ نوزاد

تغذیه و اهمیت آن در سلامتی نوزاد

نوزاد پس از تولد به‌ کمک شیر مادر و شیر خشک به زندگی ادامه می دهد. به طور معمول سیستم گوارشی نوزاد در شش ماهگی، به تکامل نسبی رسیده و امکان مصرف غذا را پیدا می کند. از آنجایی که نوزاد برای اولین بار طعمی به غیر از شیر مادر را می چشد؛ بهتر است یک مزه واقعی و سالم را تجربه نماید.

در چنین شرایطی مادر می‌تواند از انواع سوپ، آش و پوره به‌ عنوان غذای کودک با مواد اولیه سالم برای فرزند شیرخواره استفاده کند. البته با توجه به کامل نشدن سیستم گوارش نوزاد در شش‌ماهگی، استفاده از انواع ادویه، نمک و شکر امکان بروز حساسیت را بالا برده و در نتیجه مادر در زمان تهیه سوپ نوزاد، باید از مصرف این ادویه ها خودداری کند.

همچنین مادر جهت جلوگیری از بروز هرگونه مشکلات جسمی در سیستم گوارشی نوزاد، باید از مواد اولیه مرغوب و تازه برای سوپ نوزاد استفاده  کنند. مصرف انواع غذای کودک در کنار شیر مادر به رشد بهتر کودک کمک نموده و نیازهای اساسی بدن در جهت افزایش غدد رشد را تامین خواهد کرد.

نشانه های شروع غذا کمکی

از نظر بسیاری از متخصصان شناخت و آگاهی مادر از نشانه های شروع غذای کمکی در نوزاد، مسئله مهمی است. مادر با آگاهی خود و مشاهده نشانه های شروع غذایی کمکی، به سراغ طرز تهیه سوپ نوزاد رفته و با پخت فرنی یا سوپ، به رشد بهتر کودک خود کمک بزرگی می کند.

شروع زود مواد جامد، ممکن است احتمال خفگی، چاقی و شکم درد را افزایش دهد. در عین حال مصرف دیر مواد جامد ممکن است رشد و وزنگیری کودک را مختل می کند. حتی مصرف دیر مواد جامد، ممکن است باعث تنفر کودک از این نوع مواد عذایی شود.

متخصصان اطفال و پزشکان زمان مناسبی را برای شروع غذای کودک که زمانی بین ۴ تا ۶ ماهگی است، معرفی کرده اند. البته در حالت ایده آل، کودک تا شش ماهگی باید فقط از شیر مادر تغذیه شود. حال اینکه چگونه مادر باید تشخیص دهد که فرزند او برای شروع غذایی کمکی آماده است، باید به دنبال نشانه های در فرزند خود باشد.

از اصلی ترین نشانه های شروع غذایی کمکی و تهیه سوپ نوزاد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نشستن روی صندلی بدون کمک شخص دیگری: کمظور این است که کودک می تواند سر خود را بالا نگه داشته و برای ایستاده نگه داشتن خودش، احتیاج به تکیه گاه ندارد که این برای جلوگیری از خفگی مهم است.
سوپ نوزاد
سوپ نوزاد و علائم شروع مصرف آن
  • علاقه به غذا: بچه ها دوست دارند از آن چه والدین انجام می دهند تقلید كنند. پس اگر فرزند شما علاقه به نشستن و غذاخوردن دارد، اجازه این کار را به او داده و با تهیه سوپ نوزاد یا پخت فرنی، او را برای غذا خوردن ترغیب کنید.

روش تهیه سوپ نوزاد

در این بخش به معرفی 4 روش پخت سوپ به ویژه برای نوزادن رفلکسی پرداخته شده است.

شیوه پخت سوپ نوزاد

مواد اولیه سوپ نوزاد برای دو وعده:

  • گوشت گوسفند 20 گرم
  • برنج نیم دانه 10 گرم
  • هویج 10 گرم
  • سیب‌زمینی 10 گرم
  • شور و شوق آشپزی به‌مقدار زیاد

* امکان استفاده از ران مرغ به جای گوشت گوسفندی وجود داشته و همچنین بهتر است از ماهیچه گوسفندی بدون چربی در تیهه سوپ نوزاد با گوشت استفاده شود.

دستور پخت سوپ نوزاد

  • برای طبخ سوپ خوشمزه و مقوی برای نوزاد، باید مراحل زیر را به ترتیب انجام شود:
  • در ابتدا ماهیچه باید با مقداری آب کاملاً بپزد.
  • بعد از پخت گوشت؛ برنج نیم دانه، هویج و سیب‌زمینی را به آن اضافه کرده و اجازه پخت مواد را دهید.
  • بعد از پخت کامل تمامی مواد؛ شعله را خاموش کنید تا مواد داخل قابلمه سرد شود.
  • نوبت به مخلوط کردن مواد رسیده است. آن‌ها را درون میکسر ریخته تا به‌خوبی مخلوط شوند.
  • حال در حد فاصل دو وعده شیر خوردن نوزاد از این مخلوط به کودک بدهید.

شیوه تهیه سوپ عدس نوزاد

مواد لازم:

  • عدس 1 قاشق سوپخوری
  • برنج 1 قاشق سوپخوری
  • سینه ی مرغ ریز شده 1 قاشق سوپخوری
  • روغن مایع نصف قاشق مرباخوری
  • پیاز کوچک 1 عدد
  • نمک در صورت تمایل بسیار کم

روش تهیه سوپ عدس نوزاد

  • برای تهیه ی این سوپ، ابتدا عدس را یک شب با آب خیس کنید تا نفخ آن کاملا از بین برود.
  • داخل یک قابلمه ای کوچک، مرغ را با یک پیاز کوچک 4 قاچ شده و مقداری آب بریزید و اجازه بدهید مرغ کاملاً بپزد.
  • عدس و برنج را اضافه کنید و باز اجازه بدهید همه ی مواد با هم پخته شوند.
  • در پایان روغن و نمک را به غذای نوزاد اضافه کنید.
  • پیاز را از داخل سوپ خارج کنید و باقی مواد را داخل میکسر و یا با گوشتکوب برقی با هم خوب میکس کنید تا سوپ نرم و یکدستی آماده شود.
طرز تهیه سوپ نوزاد
طرز تهیه سوپ نوزاد

سوپ جو و روش تهیه سوپ نوزاد

مواد لازم :

  • جو پوست کنده یا جو پرک یک چهارم پیمانه
  • گوشت ماهیچه گوسفند یا مرغ به اندازه یک تخم مرغ متوسط
  • هویج خرد شده 1 قاشق مرباخوری
  • پیاز کوچک 1 عدد
  • آرد گندم 1 قاشق غذاخوری
  • شیر پاستوریزه 1 پیمانه
  • روغن مایع 1 قاشق مرباخوری
  • جعفری 1 قاشق مرباخوری
  • نمک یک هشتم قاشق چایخوری

طرز تهیه سوپ نوزاد جو

  • جو را حدود دو ساعت در آب خیس کرده و بعد آب آن را خالی کنید.
  • داخل قابلمه ای کوچک را تا نیمه آب بریزید و صبر کنید بجوشد. سپس گوشت یا مرغ را با جو و پیاز ریز خرد شده را اضافه کنید. اگر از جو پرک استفاده می کنید، اجازه بدهید گوشت ها بپزند و بعد آن را اضافه کنید.
  • پس از پخته شدن و نرم شدن گوشت، هویج های خرد شده را اضافه کنید. در پایان نمک اضافه کنید و صبر کنید تا سوپ کاملاً جا بیفتد.
  • در ظرفی دیگر آرد را با شیر مخلوط کنید و هم بزنید تا در شیر حل شود. محلول شیر و آرد را روی حرارت قرار دهید تا بجوش آید. سپس روغن مایع را اضافه کنید و صبر کنید تا چند جوش بزند. و کمی غلیظ شود.
  • پس از پخت کامل سوپ، این سس سفید را به سوپ اضافه و مخلوط کنید و هم بزنید تا همه مواد به صورت کامل نرم و له شده باشند.

می توانید پس از 9 ماهگی، جعفری هم به این سوپ خوشمزه اضافه کنید. به این ترتیب سوپ نوزاد 9 ماهه خوشمزه تر می شود.

طرز تهیه سوپ کدو نوزاد

مواد لازم:

  • کدو حلوایی 200 گرم
  • سیب زمینی 1 عدد
  • شیر 100 میلی لیتر
  • کره 20 گرم
  • جعفری 2 شاخه

طرز تهیه سوپ نوزاد کدو

برای تهیه ی سوپ کدو حلوایی، ابتدا کدو را بشویید. سپس پوست کدو و تخمه های آن را جدا کرده و ریز خرد کنید. سیب زمینی را پوست بگیرید و بشویید و ریز خرد کنید. سپس آن ها را با هم بخارپز کنید. پس از پخته شدن آن ها را داخل میکسر، میکس کنید و به صورت پوره در آورید.

پوره را داخل قابلمه ای بریزید و شیر به آن بیافزایید و حدود 2 تا 3 دقیقه حرارت بدهید تا بجوشد. سپس ظرف را از روی اجاق بردارید و کره را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد جعفری خرد شده را اضافه کرده و اجازه دهید تا کمی دیگر با هم بپزند. اکنون سوپ را در میکسر بریزید تا با هم خوب مخلوط شوند.

3 روش پخت فرنی

فرنی یکی از غذاهای کمکی اصلی برای نوزادان بوده و این غذای کمکی را می‌توانید از ۶ ماهگی با یک قاشق برای نوزاد خود شروع و رفته‌ رفته بر میزان آن را اضافه کنید تا نوزادتان منابع تغذیه‌ای لازم برای رشد را کسب کند.

فرنی با شیر خشک

مواد لازم:

  • آرد برنج 2 قاشق مرباخوری
  • آب سرد ۲ لیوان
  • شیر خشک ۱ قاشق مرباخوری
پخت فرنی نوزاد
روش پخت فرنی نوزاد

طرز تهیه فرنی با شیر خشک

برای تهیه فرنی با شیر خشک ابتدا آب و آرد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شده و آرد کاملا در آب حل شود. سپس مخلوط را روی حرارت ملایم بگذارید و خوب هم بزنید تا یک‌دست قوام پیدا کند. در نهایت این مخلوط را از روی حرارت بردارید و در ظرفی بریزید تا خنک شود.

در مرحله بعد شیر خشک را در مقداری آب جوشیده خنک بریزید و هم بزنید. سپس آن را به مخلوط آرد و آب اضافه کنید و هم بزنید. فرنی نوزاد شما به همین سادگی آماده است.

*دقت داشته باشید که میزان مواد قید شده برای این دستور پخت برای یک نوزاد است. بنابراین برای بزرگسالان باید میزان مواد را بیشتر در نظر گرفت.

فرنی با شیر مادر

مواد لازم:

  • یک قاشق مرباخوری سر صاف آرد برنج
  • نصف قاشق مرباخوری سر صاف شکر یا خرده نبات
  • پنج قاشق مرباخوری شیر (ترجیحاً شیر مادر باشد)

روش تهیه فرنی با شیر مادر

ابتدا باید آرد برنج و شکر را باهم مخلوط کنید و با کمی آب بپزید. سپس 5 قاشق غذاخوری شیر خود را اضافه کنید و  بلافاصله بعد از آنکه قوام آن کمی بیشتر از شیر مادر شد، زیر گاز را خاموش کنید. شیر شما نباید مدت زیادی حرارت ببیند.

بعد از خنک شدن تا حدی که پشت دستتان را نسوزاند، می توانید نوزاد تان را با این غذای مقوی تغذیه کنید.

فرنی با شیر پاستوریزه

مهم‌ترین تفاوت طرز تهیه فرنی نوزاد با شیر پاستوریزه با طرز تهیه فرنی نوزاد با شیر مادر در این است در اینجا باید از قبل از مصرف شیر را بجوشانید، ولی برای شیر مادر نیازی به این کار نیست. برخی از والدین نگران این هستند که فرزندانشان نسبت به شیر پاستوریزه آلرژی داشته باشد.

پخت فرنی نوزاد
پخت فرنی نوزاد

بنابراین جوشاندن شیر باعث کاهش مواد حساسیت‌زا آن می‌شود و معمولاً نوزادان با خوردن فرنی‌هایی که با شیر پاستوریزه درست شده‌اند، دچار حساسیت نمی‌شوند. با این‌وجود می‌بایست نسبت به هرگونه علائم حساسیت در کودکتان هشیار بوده و دقیقا بدانید که کودک از چه سنی می تواند شیر گاو بخورد.

مواد لازم:

  • یک قاشق مرباخوری سر صاف آرد برنج
  • نصف قاشق مرباخوری سر صاف شکر یا خرده نبات
  • 211 میلی ‌لیتر شیر پاستوریزه (معادل نصف لیوان معمولی)

روش تهیه فرنی با شیر پاستوریزه

ابتدا به مدت 11 دقیقه شیر پاستوریزه را در ظرفی بجوشانید. طی جوشیدن مقداری از حجم شیر کاهش می‌یابد که با کمک آب جوشیده سرد شده، می‌بایست مجدداً حجم آن را به 211 میلی‌لیتر برسانید. حالا می‌توانید آرد و شکر را به شیر اضافه کنید و تا با حرارت قوام پیدا کند.

پس از اینکه قوام آن کمی بیشتر از شیر مادر شد، زیر گاز را خاموش کنید. فرنی شما آماده بوده و می توانید از آن برای تغذیه نوزاد دلبند تان استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا