فهرست مطلب
کلاس آموزشی چرتکه
چرتکه یکی از قدیمی ترین ابزارهای محاسباتی بوده به طوری که بر اساس نظر دانشمندان قدمت آن چیزی در حدود 2000 سال می باشد. این ابزار قابلیت انجام چهار عمل اصلی ریاضی را برای افراد فراهم می کند از این روی سالیان طولانی بسیاری از کسبه به منظور انجام محاسبات از آن استفاده می کردند. امروزه کلاس های آموزشی چرتکه برای گروه های سنی گوناگون برگزار می شود در ادامه ی این مقاله قصد داریم تا به طور کامل کلاس های آموزشی چرتکه را بررسی کنیم با تونومیک تا انتها همراه باشید.
مزایای شرکت در کلاس آموزشی چرتکه
یادگیری مهارت های ریاضی می تواند تاثیر بسیار زیادی بر رشد مغزی و ذهن افراد داشته باشد. بهتر است این آموزش از سنین قبل از هفت سالگی آغاز شود زیرا در این سن مغز انسان تکامل پیدا می کند.
شرکت در کلاس های آموزشی چرتکه مزایای زیادی با خود به همراه دارد که از میان آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
- شکوفا کردن استعداد ریاضی
- تقویت حافظه و عملکرد مغز
- افزایش قدرت حل مسئله
- تقویت حواس گوناگون
- فعال سازی همزمان دو نیم کره ی مغز
- توانایی در حل مفاهیم ریاضی
- افزایش اعتماد به نفس
- بهبود قدرت تجسم فرد
- مدیریت اضطراب
موارد بالا تنها بخشی از مزایای شرکت در کلاس ها و آموزش چرتکه محسوب می شود.
انواع چرتکه
چرتکه از نظر طراحی به دسته های گوناگونی تقسیم بندی می شود که برخی از آن ها به شرح ذیل می باشد.
چرتکه ویسنر: این چرتکه اندازه ی کوچکی دارد از این روی می توان به آسانی آن را حمل و نقل کرد.
چرتکه ویسنر معمولا از صد مهره به رنگ های آبی و قرمز ساخته شده این مهره ها معمولا در میله های افقی و در دسته های ده تایی کنار هم قرار می گیرد.
چرتکه کوه زرد: این سبک از چرتکه شباهت بسیار زیادی به نسخه ی کلاسیک آن دارد از این روی کار کردن با آن برای افراد مبتدی می تواند دشوار باشد.
چرتکه دو منظوره: این وسیله از دو بخش مجزا تشکیل می شود به طوری که در یک قسمت آن از مهره های رنگی و در بخشی دیگر از حروف الفبای انگلیسی و اعداد استفاده می شود. تنوع در چرتکه دو منظوره کنجکاوی کودکان را تحریک می کند بنابراین استفاده از آن برای نوآموزان توصیه می شود.
نکته: لازم است در ابتدای کار به منظور آموزش هر چه بهتر، ابزار چرتکه نیز در اختیار دانش آموزان قرار بگیرد.
شرط سنی برای شرکت در کلاس چرتکه
چرتکه مهارتی است که ذهن و هوش افراد را به چالش می کشد. کودکان می توانند از سن چهار سالگی در کلاس های آموزش چرتکه ثبت نام کرده و به یادگیری این مهارت بپردازند.
محدودیت سنی خاصی به این منظور وجود ندارد به طوری که نوجوانان و یا حتی سنین بالاتر نیز می توانند برای یادگیری این مهارت اقدام کنند.
نکته: زمان طلایی برای آغاز یادگیری این مهارت چهار تا هفت سالگی می باشد.
روش های یادگیری چرتکه
افراد می توانند از طریق روش های گوناگونی با مهارت چرتکه آشنایی پیدا کنند.
شرکت در کلاس های حضوری و یا خرید پکیج های آموزشی دو روش اصلی به این منظور می باشد.
پکیج های آموزشی: پکیج های گوناگونی در بازار برای گروه های سنی گوناگون وجود دارد که مهارت چرتکه را از پایه آموزش می دهد.
در بیشتر این پکیج های آموزشی اقلامی نظیر فلش کارت، سی دی های آموزشی و یا کتاب های گوناگون وجود دارد که می تواند فرآیند یادگیری را تسریع ببخشد.
پکیج های آموزشی مناسب آن دسته از افرادی است که فرصت کافی برای شرکت در کلاس های حضوری را ندارند.
کلاس های آموزش حضوری: در کلاس های آموزش حضوری افراد با توجه به گروه های سنی در کنار یکدیگر از سطح مبتدی تحت آموزش قرار می گیرند.
شرکت در کلاس های آموزشی در سنین کمتر از هفت سالگی سبب می شود تا کودکان آمادگی بیشتری برای شرکت در مدارس داشته باشند.
مراکز و موسسات گوناگونی به منظور آموزش چرتکه در سطح شهر وجود دارد که افراد می توانند بر اساس نیاز خود حق انتخاب داشته باشند.
هم چنین بر اساس سطح دانش آموزان، تعداد جلسات و ساعت های آموزشی نیز متغیر می باشد.
روش های آموزشی
بسیاری از کودکان علاقه ی چندانی نسبت به مباحث ریاضی ندارند این نکته می تواند فرآیند آموزش چرتکه را با اختلال رو به رو کند.
بسیاری از مربیان به منظورعلاقه مند کردن دانش آموزان به مهارت چرتکه از روش های گوناگونی اقدام می کنند که برخی از آن ها به شرح ذیل می باشد.
آموزش و بازی: بیشتر دانش آموزان کلاس های چرتکه معمولا در سنین 4 تا 10 سال می باشند از این روی آموزش از طریق بازی می تواند بسیار سودمند باشد.
این سبک از آموزش از خستگی کودکان جلوگیری می کند از این روی مربی می تواند زمان بیشتری را با دانش آموزان سپری کند.
استفاده از تصاویر و فلش کارت ها: بسیاری از کودکان قبل از سن هفت سالگی برای یادگیری مهارت چرتکه اقدام می کنند از این روی برای آموزش بهتر، مربیان از فلش کارت ها و یا تصاویر آموزشی استفاده می کنند.
کارت های آموزشی معمولا سرشار از رنگ و تصاویر گوناگون بوده از این روی حس کنجکاوی کودکان برانگیخته می شود.
آموزش با زبان ساده: به منظور یادگیری هر چه بهتر کودکان، مربی تلاش می کند تا مباحث را با ساده ترین زبان ممکن برای دانش آموزان توضیح دهد.
پیشروی گام به گام: مربی با صبوری از کوچک ترین مباحث آموزش را آغاز می کند با رعایت این نکته کودکان به راحتی تمامی مطالب را درک کرده و گام به گام به سطوح بالاتر راه پیدا می کنند.
ابزار چرتکه: در ابتدای کار به منظور آشنایی بهتر کودکان با این مهارت، چرتکه های کوچکی در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد تا آن ها بتوانند بعد از مدتی به صورت ذهنی با این وسیله کار کنند.
هزینه ی کلاس چرتکه
بر اساس سطح علمی دانش آموز و تعداد جلسات هزینه ی کلاس ها نیز متغیر می باشد هم چنین لازم است بدانید که تهیه برخی از تجهیزات نظیر دفتر محاسبات و غیره نیز هزینه های جزئی با خود به همراه دارد.
کلام آخر:
در این مقاله شما کاربران عزیز را با چرتکه و نحوه ی یادگیری آن آشنا کرده ایم.
شما عزیزان می توانید بر اساس نیاز کودک خود، از هر یک از روش های آموزشی مذکور اقدام کنید.
نظرات کاربران