سلامت

برای باهوش شدن جنین چی بخوریم؟ معرفی 13 ماده غذایی افزایش هوش جنین

فهرست مطلب

یکی از نگرانی ‌های همه خانم‌ های باردار، مرتبط با باهوش شدن جنین است. آن‌ ها اکثراً دنبال راهکارهای گوناگونی هستند تا بتوانند نوزادی به دنیا بیاورند که هوش سرشاری داشته باشد. عوامل بسیار زیادی وجود دارد که روی با هوش شدن جنین تأثیر می‌گذارد. اما در حالت کلی، مسائل ارثی در این زمینه بی‌تأثیر نخواهند بود.

در این مطلب مجموعه ای از نکات مهم در زمینه باهوش شدن جنین را ارائه خواهیم کرد. امیدواریم با مطالعه این مقاله اختصاصی تالیف شده از طرف بلاگ  سلامت سایت فاوینو نکات جدیدی به زندگی شما افزوده گردد و در طی سالیان متمادی از آن استفاده کرده و لذت ببرید. همچنین می توانید از پست های دیگر سایت بوفچه مون هم بازدید کنید.

غذا برای افزایش هوش جنین - تو بارداری برای باهوش شدن جنین دوقلو چی بخورم؟
غذا برای افزایش هوش جنین – تو بارداری برای باهوش شدن جنین دوقلو چی بخورم؟

چه مواد غذایی برای شکل‌گیری مغز و باهوش شدن جنین ضروری است؟

سلول‌ های مغز جنین تا زمانی که پا به دنیا نگذارد، در حال رشد و شکل‌گیری هستند. ایجاد و توسعه هر چه بهتر مغز و باهوش شدن جنین در رحم در گرو عوامل متعددی از جمله مصرف مواد غذایی ضروری است که در این قسمت نام خواهیم برد:

  • پروتئین
  • اسید فولیک
  • آهن
  • ید
  • روی
  • کولین
  • ویتامین آ
  • ویتامین د
  • ویتامین ب
  • ویتامین ب 6
  • ویتامین ب 12
  • اسیدهای چرب امگا 3
  • اسیدهای چرب امگا 6

چه چیزهایی بخوریم تا موجب افزایش هوش جنین شود؟

مطمئناً بعد از شناخت مواد غذایی ضروری برای رشد مغز جنین، این سؤالات در ذهن شما نقش می‌بندد که چه چیزی بخوریم تا روی باهوش شدن جنین خود تأثیر بگذاریم؟ این مواد ضروری در چه غذاهایی یافت می‌شوند؟

غذا برای افزایش هوش جنین - تو بارداری برای باهوش شدن جنین دختر پی بخورم؟
غذا برای افزایش هوش جنین – تو بارداری برای باهوش شدن جنین دختر پی بخورم؟

 

تخم‌ مرغ

تخم‌ مرغ در واقع یکی بهترین خوراکی هایی است که مقدار قابل ‌توجهی پروتئین دارد. به ‌علاوه، از کالری زیادی برخوردار نیست و استفاده آن به شکل آب ‌پز، اضافه وزن برای خانم ‌های باردار به همراه نخواهد داشت. همچنین کولین که رشد مغز و باهوش شدن جنین را تحت تأثیر قرار می‌دهد، در تخم‌مرغ به‌وفور یافت می‎شود.

ماهی قزل‌آلا

خوردن دو تا سه بار ماهی قزل‌آلا در هفته، به یک مادر باردار کمک می‌کند اسیدهای چرب موردنیاز برای رشد مغز جنین را فراهم کند. همچنین ید بالایی که در ماهی قزل‌آلا وجود دارد، روی شکل‌گیری مغز و باهوش شدن جنین تأثیر می‌گذارد تا تحت تأثیر کمبود ید بدن مادر قرار نگیرد.

موز

موز یک غذای عالی در دوران بارداریست که خوردن آن نیز راحت است. این میوه مقادیر زیادی پتاسیم داشته که میتواند خستگی شدید دوران بارداری را کم کند.

موز - موز خرد شده - خواص موز
موز – موز خرد شده – خواص موز Cut bananas in the plate

خشکبار

بادام یک منبع خوراکی غنی با منیزیوم، چربی های سالم و پروتئین به شمار می‌آید. اسیدهای چرب امگا3 تقویت کننده مغز به مقدار زیادی در بادام پیدا می‌شوند. به مادران بارداری که می خواهند فرزندی باهوش به دنیا بیاورند توصیه می کنیم هر روز یک مشت بادام بخورند. در دوران بارداری خوردن بادام زمینی هم می‌تواند به رشد هوش کودک کمک کند.

برای افزایش هوش جنین مصرف روزانه ۳ تا ۴ عدد گردو در رژیم غذایی و تغذیه توصیه می شود.گردو حاوی اسید های چرب و آهن است.به علت مسئله اکسید شدن مواد مغذی گردو در مجاورت هوا بهتر است گردوی پوست کنده نخرید. همین ‌طور خشکبارهای دیگر مانند پسته، هندی، بادام زمینی، فندق هم برای رشد مغز جنین مؤثر هستند.

لبنیات

خوردن مقدار زیادی پروتئین توسط مادر در هنگام بارداری به این دلیل توصیه می‌شود که تشکیل سلول‌ های عصبی سالم جنین در گروی مصرف این ماده مغذی است.

از طرف دیگر، لبنیات سرشار از کلسیم هستند و این موضوع کمک می‌کند تا جنین در کنار هوش بالا، از استخوان‌های سالم و محکمی برخوردار شود.

کندر

تأثیر کندر بر رشد و شکل‌گیری هر چه بهتر مغز جنین غیرقابل‌انکار است. البته برای باهوش شدن جنین مصرف این ماده مغذی که حاوی مقدار زیادی فولیک اسید است، از ماه چهارم تا هفتم بارداری توصیه می ‌شود.

همچنین باید دقت شود مادر از ابتدای بارداری، مکمل های فولیک اسید را در برنامه غذایی خود قرار نداده باشد. در صورتی که مادر از ابتدای بارداری خود مصرف مکمل‌ های فولیک اسید را در برنامه غذایی خود قرار داده است، دیگر نیازی به مصرف کندر نیست.

بیش‌ فعال شدن کودک، از جمله عوارض مصرف کندر و مکمل ‌های فولیک اسید بعد از هفت ماهگی خواهد بود؛ بنابراین بهتر است با مشورت پزشک مورد استفاده قرار گیرد.

برای باهوش شدن جنین خود باید چه کارهایی را انجام دهیم؟

رعایت یک رژیم غذایی بسیار مناسب و صحیح را نمی ‌توان تنها راهکار افزایش هوش جنین معرفی کرد. چون مادران باردار می‌توانند با انجام دادن کارهای گوناگون، در راستای این هدف گام بردارند. این کارها عبارت هستند از:

غذا برای افزایش هوش جنین - تو بارداری برای باهوش شدن جنین پسر پی بخورم؟
غذا برای افزایش هوش جنین – تو بارداری برای باهوش شدن جنین پسر پی بخورم؟

حرف زدن با جنین موجب باهوش شدن جنین خواهد شد.

یکی از کارهایی که بسیار به خانم‌های باردار توصیه می‌شود و تأثیر فراوانی روی افزایش هوش جنین دارد، حرف زدن با او است. اغلب به اشتباه فکر می‌کنند که حرف زدن با جنین کار بیهوده ‌ای خواهد بود یا انجام آن در ذهن سایرین ممکن است فکرهای اشتباهی به وجود آورد.

کودک از همان دوران جنینی، قابلیت درک دارد و یک سری اتفاقات، صداها و مواردی از این قبیل را از هم تشخیص می‌ دهد؛ بنابراین اگر می‌ خواهید نوزاد باهوشی به دنیا آورید، حتماً ساعاتی از روز را به صحبت کردن با او اختصاص دهید.

خواندن کتاب برای جنین با صدای بلند، صحبت از اتفاقات روزانه و انجام کارهای مشابه، باعث آمادگی هر چه بیشتر جنین برای ورود به این دنیا خواهد شد.

گوش دادن مادر به موسیقی تاثیر مثبتی در باهوش شدن جنین دارد.

طبق آمار های موجود، موسیقی و نت‌ های آن تأثیر زیادی بر پرورش هوش و خلاقیت کودک دارد. پس بهتر است از همان دوران جنینی، با گوش دادن به موسیقی‌های آرام و کلاسیک بدون هدفون، به تقویت هوش میان شناختی و باهوش شدن جنین کمک کنید.

آشنایی و شناخت موسیقی‌ های مختلف در دوران جنینی باعث می‌ شود کودک به هوش فوق ‌العاده بالایی دست پیدا کند.

آهنگ برای باهوش بچه تو راهی
آهنگ برای باهوش بچه تو راهی

کم کردن شدت استرس

استرس یکی از عوامل بازدارنده رشد و شکل‌گیری صحیح مغز جنین است؛ بنابراین حتی ‌الامکان باید از آن دوری کنید. راهکارهای مختلفی وجود دارد که باعث کاهش استرس شما می ‌شود و گوش دادن به موسیقی و ورزش از جمله ساده ‌ترین راهکارها خواهند بود.

اثر منفی استرس روی شخصیت کودک و توسعه سلول‌های مغزی او باعث شده است تا بیش از هر چیزی، موردتوجه مادران باردار قرار گیرد. به همین خاطر اغلب آن‌ها برای کمک به افزایش هوش جنین خود باید سعی کنند دوره بارداری خود را در محیط‌ هایی با کمترین تنش پشت سر بگذارند.

دنبال کردن رژیم غذایی سالم و تنوع آن در باهوش شدن جنین تاثیرگذار است.

مادربزرگ‌ های ما بر این باور بودند که خانم‌ های باردار باید به اندازه دو نفر غذا بخورند. اما این باور کاملاً غلط است و داشتن یک رژیم غذایی سالم نه‌ تنها به رشد بهتر مغز جنین کمک می‌کند، بلکه باعث اضافه‌ وزن مادر نمی‌شود.

متأسفانه اضافه‌وزن مادر در اکثر اوقات، زایمان زودرس را به دنبال دارد که در نتیجه آن مغز جنین نمی‌تواند به‌درستی شکل گیرد و نوزاد پس از تولد هوش بالایی نخواهد داشت.

خوراکی برای باهوش شدن بچه دوران بارداری
خوراکی برای باهوش شدن بچه دوران بارداری

بنابراین اگر دوران بارداری خود را سپری می‌کنید بهتر است دست از پرخوری بردارید و با مشورت با پزشک خود یک رژیم غذایی بهینه را انتخاب کنید تا سلامت و تناسب اندامتان بعد از زایمان را همچنان داشته باشید روی باهوش شدن جنین خود نیز تأثیر مثبت بگذارید.

برای افزایش هوش جنین در دوران بارداری آفتاب گرفتن موثر است.

نور خورشید بهترین منبع تامین ویتامین D مورد نیاز بدن است. مصرف کافی ویتامین D در حفظ سلامت استخوان های شما بسیار ضروری است و کمبود آن در مادران باردار باعث عوارض زیادی خواهد شد.

 

تاثیر سن مادر در افزایش هوش جنین

در ۳۰ سالگی باردار شوید:
مادران باردار در سن ۳۰ سالگی نوزادان باهوشتری بدنیا می‌آورند. این اتفاق بی دلیل نیست. معمولا مادران در سنین ۳۰ سالگی از ثبات کاری و روابط زندگی برخوردارند و خیلی بهتر می توانند مقوله بارداری را تحت کنترل بگیرند.  کودکانی که از مادران ۳۰ ساله متولد می‌شوند خیلی زودتر مهارت‌های متفاوت را کسب می‌کنند، قدرت یادگیری بالایی دارند و کمتر دچار اختلالات مادرزدای و پس از تولد می‌شوند.

تاثیر سن پدر روی هوش جنین

تحقیقات نشان می‌دهند که پدرانی که پس ۴۰ سالگی اقدام به فرزندآوری می‌کنند. فرزندان آن‌ها بیشتر در معرض خطر اوتیسم، سندرم های متفاوت همراه با ناهنجاری در جمجمه و صورت و اسکیزوفرنی قرار دارند. بیشتر کودکانی که از پدران با سن بالا متولد شده اند در امتحانات و آزمون‌های حافظه، استدلال، مهارت‌های متفاوت از جمله خواندن و تمرکز رتبه پایینی بدست می‌آورند.
مسن بودن مادر نیز می‌تواند دلیلی برای ابتلای نوزاد به اوتیسم باشد. هر پنج سال افزایش سن مادر ۱۸ درصد ریسک ابتلای کودک به اوتیسم را افزایش می‌دهد. تنها وقتی فاکتور سن پدر مطرح می‌شود که مادر زیر ۳۰ سال باشد. دیگر مشکلی که کودکان متولد شده از پدران مسن را تهدید می‌کند ابتلا به بیماری‌های روانی است.

این کودکان در مقایسه با کودکان متولد شده از پدران جوان ۲۰ تا ۳۰ سال بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به روان‌پریشی، اختلال کمبود و اوتیسم قرار دارند. جالب است بدانید که این کودکان حتی نسبت به دیگر کودکان در سنین جوانی و بزرگسالی تمایل بیشتری به مواد مخدر نشان می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا