اخبار

آسان‌ترین راه درمان بواسیر یا هموروئید چیست؟

فهرست مطلب

شاید بتوان گفت یکی از آزاردهنده ترین بیماری ها، عارضه بواسیر است که اغلب در سنین بالاتر و در اثر کهولت سن مشاهده می شود. با این حال بواسیر ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد. بواسیر باعث میشود در طول روز مرتباً در ناحیه مقعد احساس درد وجود داشته باشد و حتی نشستن نیز برای فرد بیمار دشوار می شود همه این عوامل می تواند روند زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار دهد. خوشبختانه بواسیر درمان قطعی داشته، و می توان با یک جراحی ساده توسط لیزر برای همیشه از درد این بیماری رها شد. در ادامه به معرفی بواسیر، علت ها، علائم و نیز روش های درمان آن می پردازیم؛

بواسیر چیست؟

بیماری بواسیر که در زبان انگلیسی با نام هموروئید شناخته می شود، شایع ترین بیماری مقعدی است. تقریباً یک چهارم جمعیت دنیا به این بیماری مبتلا هستند.

بیماری بواسیر تورم یا گشاد شدن دیواره سیاهرگ های کانال مقعد و یا خارج از آن است که موجب می شود، توده ای اغلب قرمز رنگ و شبیه به گوشت اضافه از مقعد خارج شود. البته در برخی موارد این زائده یا توده در اطراف و زیر پوست مقعد ایجاد میشود.

بسته به ناحیه که بواسیر در ایجاد شده، این بیماری به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می شود.

  • بواسیر داخلی، داخل کانال مقعد یا همان رکتوم ایجاد شده و توده هموروئید به تدریج به سمت مقعد دچار افتادگی میشود. تا در نهایت از مقعد خارج شود. در شدیدترین حالت این توده مقعد را مسدود می کند.
  • بواسیر خارجی، در صورتی که بواسیر زیر پوست اطراف مقعد ایجاد شده باشد از نوع خارجی است. این نوع هموروئید ممکن است از همان ابتدا درد شدیدی را ایجاد کند و حتی نشستن را برای فرد دشوار کند. چنانچه در بواسیر خارجی لخته خون جمع شود،هموروئید ترومبوزه نام میگیرد و باید فورا برای درمان و تخلیه لخته خون به پزشک مراجعه کرد.

چرا بواسیر میگیریم؟

دقیقا عامل خاصی برای ایجاد بواسیر تعیین نمی‌شود. در واقع مجموعه ای از عوامل در ایجاد این بیماری دخیل هستند که البته با دانستن این عوامل می توان از ایجاد بیماری و یا عود مجدد آن جلوگیری کرد، که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

به طور کلی گفته می شود که هر عاملی که فشار زیادی به مقعد وارد کند، باعث ایجاد بواسیر خواهد شد. به طور مثال مهمترین عاملی که در ایجاد این بیماری دخیل است یبوست مداوم و مزمن است. از دیگر عواملی که می‌تواند خطر ابتلا به این عارضه را افزایش دهند، می توان به این موارد اشاره کرد؛

  • یبوست یا اسهال مداوم و مزمن
  • بارداری و ترشح مقدار زیادی هورمون
  • زایمان به خصوص زایمان طبیعی
  • مصرف برخی داروهای خاص که بر وضعیت اجابت مزاج تاثیر گذار هستند.
  • برقراری رابطه جنسی مقعدی
  • کهولت سن و تضعیف سیاهرگ ها
  • جابه جای اشیا سنگین یا ورزش های سنگین

 

علائم و نشانه ها

علائم این بیماری بستگی به وضعیت و میزان پیشرفت آن دارد، معمولاً نشانه های زیر در فرد مبتلا به هموروئید با شدت های متفاوتی مشاهده می شود؛

  • درد شدید یا خفیف ناحیه مقعد که ممکن است با نشستن طولانی یا دفع مدفوع شدت یابد.
  • خارش و سوزش ناحیه مقعد
  • بوی بد ناحیه مقعد
  • خونریزی یا مشاهده خون در مدفوع
  • احساس مداوم نیاز به دفع یا ناکامل بودن دفع مدفوع روش های درمان بواسیر یا هموروئید

درمان بواسیر یا هموروئید

برای درمان این بیماری هزاران راه حل خانگی، دارویی و پزشکی پیشنهاد می‌شود، اما هیچ یک از آنها به اندازه لیزر موثر نیستند.

برای از بین بردن و درمان قطعی این بیماری باید توده هموروئید از مقعد خارج شود. زیرا این توده نه تنها کوچک نشده بلکه به تدریج پیشرفت کرده و بزرگتر می‌شود. در ادامه به بررسی راه‌های درمان این بیماری می پردازیم؛

درمان بواسیر با لیزر

تا به امروز بهترین راهکار موثری که برای درمان این بیماری پیشنهاد شده، درمان بواسیر با لیزر است. در سایت درمان کلینیک اشاره شده که روش عمل بواسیر با لیزر برای بیماران مبتلا به هموروئیدهای خارجی و داخلی استفاده می شود که با علائمی همچون تورم و درد همراه با خون‌ریزی در ناحیه مقعد مواجه می شوند.

روش لیزر هموروئید

البته در بعضی از افراد بیرون زدن رگ های هموروئید از مقعد فقط در حین دفع دیده می‌شود که باید با دست به داخل برگردانده شود و در بعضی از افراد با دست هم به داخل بر نمی‌گردد. این روش بدون بیهوشی و درد و خونریزی با بی حسی موضعی به صورت سرپایی انجام میشود و بعد از عمل فرد بیمار میتواند بلافاصله به امور روزمره خود برسد.

 

در این روش درمانی با استفاده از اشعه لیزر و تابش مستقیم نور لیزر این توده کوچک شده و یا با استفاده از نور بریده شده و از مقعد خارج میشود.

این جراحی در کلینیک و تحت بی حسی موضعی انجام می شود، پس نیازی هم به تحمل عوارض داروی بیهوشی نیست. از طرفی استفاده از‌ لیزر موجب افزایش دقت پزشک و کاهش آسیب های احتمالی میشود. تجربه نشان داده بیمارانی که با لیزر درمان شده اند، نه تنها در طول جراحی متحمل درد و خونریزی نمی‌شوند، بلکه نتیجه درمان با لیزر موثر تر از سایر روش ها و بعد از انجام لیزر هم نیازی به استراحت در منزل نیست و زخم جراحی هم خیلی سریع تر ترمیم می‌شود.

با اینکه هزینه جراحی بواسیر با لیزر توسط بیمه تامین اجتماعی پوشش داده نمی‌شود، اما تفاوت چندانی با جراحی‌های سنتی ندارد. زیرا هزینه‌های بستری و دوران نقاهت طولانی در این روش حذف می‌شود.

جراحی هموروئید یا هموروئیدکتومی

جراحی بواسیر که همون جراحی سنتی آن به شمار می رود،در بیمارستان و تحت بیهوشی کامل انجام می شود.

در درمان با استفاده از از جراحی زائده یا  توده هموروئید بریده شده و از مقعد خارج می شود. سپس ناحیه بخیه زده شده و با پانسمان مناسب پوشانده می شود.

درمان با این روش احتمال آسیب را افزایش می دهد، زیرا دقت جراح کاهش یافته و ممکن است به اعصاب ناحیه مقعد آسیب زده و  باعث بی اختیاری دائم یا موقتی در کنترل گاز روده و مدفوع شود.

عمل جراحی بواسیر

بیشتر بیماران پس از انجام این جراحی از درد شدید پس از آن گلایه دارند. همچنین بیمارانی که به این روش درمان می شوند. باید یک دوره نقاهت را در منزل بگذرانند. تا این زخم به تدریج ترمیم شود.

رابر بند

رابربند یکی از قدیمی ترین روش های درمان بواسیر است که قدمت تاریخی دارد. با توجه به اثرات منفی را بر بند و عوارض پس از درمان، امروزه به ندرت انجام میشود. این درمان سرپایی است و نیازی به دریافت داروی بیهوشی یا بستری در بیمارستان ندارد.

در این روش با استفاده از دستگاه مخصوص یک کش پلاستیکی در پایه هموروئید می بندند. هدف از انجام این کار قطع جریان گردش خون در هموروئید است که به تدریج آن را به بافت مرده تبدیل کرده و کوچک شده و در نهایت از مقعد خارج می شود.

همه بیماران از درد شدید رابربند شکایت دارند. از طرفی ممکن است انجام این درمان موثر نبوده و هموروئید از بین نرود و بیمار ناچارا باید درمان دیگری را انتخاب نماید. همچنین را بر بند احتمال عود مجدد بیماری را افزایش میدهد.

درمان خانگی و دارویی

روش های مختلف برای درمان خانگی و دارویی بیماری پیشنهاد می شود اما،همه این عوامل موثر نیستند. ولی میتوانند از پیشرفت بیشتر بیماری و عفونت جلوگیری کنند‌.

برخی از روش های خانگی درمان و داروها به این شرح است؛

  • فیبر بخورید؛ یکی از اصلی ترین موارد برای جلوگیری از یبوست است. فیبر در بدن انسان تجزیه نمی شود بنابراین در روز تجمع کرده و حجم مدفوع را افزایش میدهد. فیبر در انواع میوه ها، سبزیجات و غلات وجود دارد.
  • آب بنوشید ؛آب و مایعات دیگر از مواردی هستند که می‌تواند از یبوست جلوگیری کند هر فرد باید ۸ تا ۱۰ لیوان آب در طول روز بنوشد. نوشیدن سایر مایعات مانند آب میوه ها هم توصیه می شود. اما مایعات کافئین دار مثل چای، قهوه، نوشابه ها و بخصوص نوشیدنی های الکلی توصیه نمی شود.
  • ورزش کنید؛ ورزش گردش خون در ناحیه مغز را افزایش داده و از طرفی از یبوست هم جلوگیری می کند پس جهت درمان این بیماری توصیه می شود. برای درمان این بیماری باید انجام ورزش های سبک مثل پیاده روی را امتحان کنید.
  • نشستن در آب گرم؛ این روش معمولا برای کاهش درد هموروئید توصیه می شود یک لگن را از آب گرم پر کنید و برای ۱۰ الی ۲۰ دقیقه این آبگرم بنشینید. افزودن سرکه و نمک اپسوم به آب می تواند تاثیر گذاری را افزایش دهد.
  • داروها؛مصرف برخی داروها و پمادهای هموروئید می تواند تا حدودی به درمان این بیماری کمک کرده و عفونت درد یا خونریزی را کنترل کند. پماد آنتی هموروئید و هیدروکورتیزون مهمترین آنها به شمار می رود.
  • کمپرس سرد؛ این درمان برای کاهش درد هموروئید توصیه می شود برای این منظور چند قطعه یخ را در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و در حوله بپیچید و سپس روی ناحیه مقعد قرار دهید. از تماس مستقیم یخ ها با ناحیه مقعد به شدت بپرهیزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا