فهرست مطلب
تا به حال یک فلافل اصیل و خوشمزه را در منزل آماده کردهاید؟ فلافل بندری یکی از غذاهای اصیل، خوشمزه و محبوب در سراسر کشور است. فلافل در اصل مربوط به کشورهای عربی بوده و با روشهای مختلفی تهیه خواهد شد. یکی از دلایل محبوبیت فلافل، پخت سریع و هزینه کم آن نسبت به غذاهای دیگر است. یک بار مقدار زیادی از مواد فلافل را آماده کنید و آن را تا مدتها در یخچال نگهداری کنید.
فلافل اصیل لبنان با نخود یا باقلا سبز تهیه شده و برخی نیز از گوشت چرخکرده در بین مواد اولیه این فلافل بهره خواهند برد. طعم بینظیر، خوشمزه و در عین حال مقوی و سالم بودن این غذا در بین دستورالعملهای متنوع فلافل بندری موجود بوده و در نهایت افراد زیادی را مجذوب خواهد کرد. در صورتی که علاقهمند به یادگیری طرز تهیه فلافل عالی و اصیل هستید، تا انتهای این مقاله با بلاگ آشپزی سایت فاوینو ما باشید. همچنین میتوانید از پستهای زیبای سایت بوفچه نیز بازدید نمایید.

فلافل خوزستانی طرز تهیه,فلافل بیروتی طرز تهیه,عکس فلافل بندری
فلافل چیست؟
فلافل یکی از غذاهای محبوب خاورمیانه، بهویژه در بین گیاهخواران به شمار رفته و در دستور پخت آن از: نخود، سبزیجات، ادویههای مخصوص و پیاز استفاده خواهد شد. خمیر این غذا قابلیت نگهداری در فریزر را دارد، در نتیجه هر زمان که وقت کافی برای پخت غذا نداشته باشید، بهراحتی خمیر را از فریزر در آورده و آن را در روغن فراوان سرخ کنید. فلافل به همراه نان ساندویچی، نان پیتا یا باگت و نان بربری بهشکل دورچین گوجه و خیارشور یا بهصورت مجزا بهعنوان پیشغذا قابل سرو و مصرف خواهد بود.
مواد استفاده شده در فلافل سرشار از فیبر و پروتئین گیاهی است، تحقیقات نشان دادهاند که این دو ماده منجر به کاهش تولید هورمونهای گرلین خواهد شد. فلافل با ایجاد حس سیری، باعث جلوگیری از پرخوری و در نهایت لاغری خواهد شد. بعلاوه، فیبر به سلامت روده کمک کرده و باعث کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی خواهد شد.
انواع فلافل
فلافل با توجه به مواد اولیه و نقاط پخت دارای دستورهای طبخ متنوعی است. از انواع فلافل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فلافل خوزستانی
- فلافل عربی
- فلافل لبنانی
- فلافل بندری
- فلافل گیاهی
- فلافل با گوشتی
دستور کلی تهیه فلافل یکسان است و در تمام آنها باید مواد را بهصورت خمیر در آورده و سرخ کرد. تنها تفاوت انواع فلافل، در موادی است که از آنها برای تهیه خمیر استفاده خواهد شد.
مواد لازم برای پخت فلافل بندری رستورانی
مواد لازم جهت تهیه 30 تا 35 فلافل به شرح زیر است:
- نخود 450 گرم
- سیر 4 حبه
- پیاز 1 عدد متوسط
- پودر نخود 5 قاشق غذاخوری
- نمک 2 قاشق چایخوری
- جعفری تازه یک چهارم فنجان
- زیره سبز 2 قاشق چایخوری
- پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه یک چهارم قاشق چایخوری
- فلفل قرمز یک چهارم قاشق چایخوری
- پودر هل بهمقدار کم
- آب نصف استکان
- شور و شوق آشپزی بهمقدار زیاد
آمادهسازی مواد اولیه فلافل خانگی
برای تسهیل در روند پخت فلافل بندری، باید برخی مواد را از قبل آماده کنید تا کارها راحتتر پیش بروند. قبل از شروع کار مراحل زیر را طی کنید:
- جهت کاهش نفخ شکمی ناشی از نخود، آن را از یک روز قبل در ظرفی پر از آب خیس کرده و آب نخود را در طول این مدت، چند بار عوض کنید.
- ادویهها را با مقدار گفته شده آماده کرده و با هم ترکیب کنید.
- جعفری تازه را خرد کنید.
آموزش طرز تهیه فلافل بندری جنوبی در منزل
برای تهیه یک فلافل بندری خوشمزه مراحل زیر را به ترتیب طی کنید تا در نهایت یک پیشغذا یا وعده غذایی بسیار خوشمزه داشته باشید:
- نخودهای خیس شده را آبکش کنید.
- همه مواد شامل نخود، نمک، زیره، فلفل قرمز، هل، پیاز، سیر، گشنیز، فلفل سیاه و جعفری را در غذاساز ریخته و مخلوط کنید.
- پس از اینکه مواد کاملاً میکس شدند، غذاساز را خاموش کرده و نصف استکان آب به مواد اضافه و با دست مخلوط کنید.
- مواد شما باید حالت خمیری و چسبندگی داشته باشند.
- مواد را در ظرفی ریخته و روی آن را با سلفون بپوشانید. اجازه دهید مواد یک الی دو ساعت در یخچال استراحت کند.
- پس از گذشت این مدت، داخل تابهای روغن ریخته و اجازه دهید خوب داغ شود.
- مواد را به شکل دایرههای کوچک یا شکل دلخواه در آورده و در روغن سرخ کنید.
- هر طرف را دو الی سه دقیقه سرخ کنید.
- پس از سرخ شدن فلافلها را روی دستمال تمیزی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

فلافل خوزستانی طرز تهیه,فلافل بیروتی طرز تهیه,عکس فلافل بندری
نکات مهم در دستور پخت فلافل بندری
- در صورتی که غذاساز در دسترس نیست، از دستگاه چرخگوشت یا گوشتکوب هم ممکن است، اما باید توجه کرد همه مواد بهخوبی له شوند.
- خیس خوردن نخود موجب از بین رفتن نفخ آن خواهد شد.
- بهجای ادویههای مختلف، در صورت تمایل از ادویه مخصوص فلافل بندری استفاده کنید. این ادویه مخلوطی آماده در بازار بوده و مقادیر مشخصی از ترکیب چند ادویه خاص است.
- آب باعث ترد شدن فلافل خواهد شد، در صورت تمایل آن را حذف کنید.
- در دستور فلافل کشورهای عربی از سیبزمینی پخته نیز استفاده شده و شما نیز در صورت تمایل، امکان افزودن یک سیبزمینی پخته کوچک به مواد را خواهید داشت.
- فلافل معمولاً با سس مخصوص، سالاد تبوله، حموص و سس تهینی سرو خواهد شد. پیشنهاد ما این است که حتماً از یکی از این چاشنیهای خوشمزه در کنار غذا استفاده کنید.
- به هیچ وجه زیره سبز را از مواد حذف نکنید، زیره باعث برطرف شدن سنگینی معده شما خواهد شد.
سؤالات متداول
در ادامه به برخی سؤالات مهم پیرامون تهیه فلافل بندری پاسخ خواهیم داد. در صورت بروز هرگونه پرسش یا مشکل در راستای پخت این غذا، آن را در بخش نظرات ثبت کنید؛ تا در سریعترین زمان ممکن به پاسخ مناسب دسترسی داشته باشید.
بهترین دستور تهیه فلافل چیه؟
فلافل با دستورهای متنوعی تهیه شده و در بهترین طرز تهیه فلافل بندری از: ادویه مخصوص، سیبزمینی و کمی آب استفاده خواهد شد. برای داشتن یک غذای جذاب و خوشمزه باید تمام نکات تهیه فلافل را اجرا کرده تا در نهایت از غذای خود لذت ببرید.
مواد لازم فلافل رژیمی چیه؟
مواد لازم برای تهیه یک فلافل خوشمزه رژیمی هیچ تفاوتی با دستور اصلی فلافل ندارد. تنها نکات مهمی که باید رعایت کنید این است که بهجای سرخ کردن فلافل در روغن فراوان، آنها را در فر قرار دهید.
اگر فر در دسترس نبود؛ از روغنزیتون، کلزا یا روغن دانه انگور برای سرخ کردن فلافل بهره ببرید. همچنین مصرف فلافلها در کنار انواع سس، نان و مخلفات دیگر سرو شده و توجه به میزان کالری سس مورد استفاده، نیز دارای اهمیت است.بهتر است در کنار غذایتان از مقدار زیادی سبزیجات استفاده کنید.

فلافل خوزستانی طرز تهیه,فلافل بیروتی طرز تهیه,عکس فلافل بندری
جستجوی کاربرای برای این مطلب:
- https://favino ir/25258/آموزش-طرز-تهیه-فلافل-بندری-تند-در-خانه/
نظرات کاربران