» خانه » آشپزی »  دم کردن چای درجه 1 دبش برای خواستگاری، دوره همی و مهمونی

 دم کردن چای درجه 1 دبش برای خواستگاری، دوره همی و مهمونی

دم کردن چای کار ساده ای به نظر می رسد، اما اگر بخواهید چای را در مهمانی مهمی مانند خواستگاری سرو کنید، باید در دم آوری آن دقت کنید. شاید همه فکر کنند که کافی است چای را در قوری ریخته و آب جوش را روی آن بریزیم و همین، کار ما تمام است. اما اینطور نیست. هر کاری فوت و فن خاص خود را دارد و آشپزی نیز از این قاعده مستثنا نیست. چای یک نوشیدنی معروف و همه پسند در سراسر جهان به شمار خواهد رفت. اما میزان محبوبیت چای در ایران بسیار بیشتر است.

گاهی ممکن است در مهمانی چای بنوشید و از عطر و طعم آن شگفت زده شوید، احتمالا با خود فکر می کنید که این چای حتما قیمت بالایی داشته و به همین دلیل طعم بی نظیری دارد. اما باید بدانید که نحوه دم آوری چای تأثیر بسزایی بر مزه آن خواهد داشت. طی این مقاله  به بررسی فوت و فن های دم کردن چای پرداخته شده و جهت آشنایی با این نکات تا انتهای این مطلب با سایت فاوینو همراه باشید. همچنین می‌توانید از پست‌های دیگر سایت بوفچه مون هم بازدید نمایید.

 

اصول دم کردن چای با سماور

اصول دم کردن چایی خوش طعم و خوشمزه (1)

اصول دم کردن چایی خوش طعم و خوشمزه (1)

برای دم کردن چای خوش طعم باید اصول خاصی را رعایت کرد. هرچند رعایت این نکات کار سختی نیست، اما با توجه به تأثیر آن بر طعم چای، بسیار مهم هستند. اگر تمامی این موارد به درستی رعایت شوند، دیگر نیازی نیست حتما هزینه زیادی را صرف خرید چای کرده و با یک چای با کیفیت متوسط هم می توانید طعم متفاوتی را تجربه کنید. در زیر برخی از مهم ترین اصول دم کردن چای ارائه شده است:

  • در سماور آب سرد بریزید. به هیچ وجه از آب داغ استفاده نکنید.
  • وقتی آب سماور به جوش آمد، کمی از آن را داخل قوری ریخته و سپس خالی کنید.
  • بسته به نوع چای و اندازه قوری، میتوانید از یک یا دو قاشق چایخوری استفاده کنید.
  • مقدار مناسب از چای را درون قوری ریخته و روی آن آب سرد بریزید.
  • سپس آب سرد را خالی کنید، با این کار، خاک چای از بین رفته و نوشیدنی شفاف تری خواهید داشت.
  • حدود یک پیمانه آب جوش را در قوری بریزید.
  • دو سوم قوری را با آب پر کنید.
  • قوری را روی سماور گذاشته و شعله را کم کنید.
  • برخی از چای ها، به چای های زود دم معروف هستند، بنابراین زمانی کمتر از 5 الی 7 دقیقه برای دم آوردن آن ها کافی است. اما برای چای های دیر دم مدت زمان 10 الی 16 دقیقه لازم است.

دم کردن چای خوش طعم با فلاسک

حال که با اصول اولیه دم آوری چای آشنا شدید، می توانید با استفاده از هر وسیله ای یک چای خوش طعم دم کنید. در این بخش به دم کردن چای با استفاده از فلاسک پرداخته شده است. آماده کردن چای فلاسکی در طول سفر. حال بهترین راه برای تهیه یک چای فلاسکی خوشمزه چیست؟ آیا از چای کیسه ای استفاده کنیم یا چای دمی؟ چه مقدار چای برای یک فلاسک نیاز است؟ در این بخش به همه سؤالات پاسخ داده خواهد شد.

اصول دم کردن چایی خوش طعم و خوشمزه با فلاکس

اصول دم کردن چایی خوش طعم و خوشمزه با فلاکس

آماده کردن چای با فلاسک

برای آماده کردن یک چای فلاسکی خوشمزه در طول سفر، یا برای کوهنوردی باید یکسری نکات رو رعایت کنید. تا چای خوشمزه و خوش طعمی داشته باشید. در ادامه بریم این نکات رو باهم بررسی کنیم:

  1. از فلاسک خود برای تهیه یک چای استفاده کنید.
  2. فلاسک را باید کامل بشویید، برای تمیز کردن آن باید تمام قسمت ها را از هم باز کرده و به صورت جداگانه با آب گرم شستشو بدهید.
  3. داخل فلاسک را با برس بطری تمیز کنید، زیرا اسفنج و اسکاچ به انتهای فلاسک نمی رسد و به خوبی تمیز نمی کند.
  4. سعی کنید چای را اول داخل قوری چینی دم کرده و بعداً داخل فلاسک بریزید.
جدیدترین دکوراسیون مبلمان منزل | دکوراسیون مبلمان | طرز چینش مبلمان
حتما بخوانید

نکات مهم دم کردن چای با فلاسک

  • به ازای یک فلاسک یک لیتری، دو قاشق چای داخل فلاکس بریزید.( البته این مقدار بستگی به نوع چای دارد. اگر از چای درشت استفاده میکنید، این مقدار باید بیشتر باشد)
  • کمی آب شیر را داخل فلاکس ریخته و توی فلاکس بگردونید. سپس خالی کنید.
  • حالا آب جوش را روی چای بریزید و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد.

طرز دم کردن چای زغالی خوش عطر

شاید از خود بپرسید که چای زغالی یا چای آتشی چه فرقی با چای معمولی دارد. اگر وقتی که به طبیعت گردی یا پیک نیک رفتید، یک بار کتری رو روی آتش یا زغال گذاشته باشید تا آب به جوش بیاید و چای دم کنید، می‌دانید که عطر و طعم چای زغالی یا چای آتیشی چقدر با چایی که رو شعله گاز درست میشود فرق دارد. بوی دود چای فوق‌العاده است.

 

اصول دم کردن چایی زغالی خوش طعم و خوشمزه

اصول دم کردن چایی زغالی خوش طعم و خوشمزه

طرز تهیه چای زغالی با هل و دارچین روی منقل

  • حدود 2 لیتر آب در کتری بریزید. برای عطر بهتر میتوانید از هل یا چوب داریم استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید از مقدار کمی گلاب نیز استفاده کنید.
  • مقدار لازم چای را داخل صافی ریخته و آن را با آب سرد بشویید تا خاک آن از بین برود.
  • منقل را آماده کرده و کتری حاوی آب را روی آن بگذارید تا بجوشد.
  • بهتر است درب کتری را نیمه باز بگذارید تا بوی دود به خورد چای برود.
  • وقتی آب به جوش آمد، احتمالا رنگ آن نیز کمی تغییر خواهد کرد.
  • چای را به آن اضافه کرده و منتظر بمانید تا کمی قل بزند.
  • وقتی کمی قل زد آن را از روی حرارت زیاد برداشته و کنار منقل قرار دهید.
  • بهتر است کتری روی سنگی که در منقل داغ شده قرار بگیرد تا حرارت آن حفظ شده اما نجوشد.
  • پس از حدود ده دقیقه چای خوش طعم زغالی شما آماده است.

طرز تهیه چای زغالی روی سماور زغالی

سماور زغالی دقیقاً برای این محصول دقیقاً برای تهیه چای آتیشی در طبیعت طراحی شده و قیمت آن بسیار مناسب در نظر گرفته شده است. البته به کمک انواع بخاری هیزمی نیز می توانید به راحتی در طبیعت چای و غذا درست کنید! در این روش کافی است در سماور آب ریخته و در محل مناسب چند تکه زغال قرار دهید و آتش را روشن کنید، حال منتظر بمانید تا به جوش بیاید. پس از جوشیدن آب، قوری حاوی چای و آب جوش را روی سماور گذاشته و اجازه دهید چای کمی دم بکشد.

کیک خانگی ساده بدون فر
حتما بخوانید

نکات کلیدی برای دم کردن چای

  1. اگر در کتری یا سماور آب داغ بریزید، بعد از ریختن چای در استکان لکه های شبیه چربی روی استکان ایجاد می شود.
  2. بهتر است برای دم کردن چای از قوری چینی یا شیشه ای استفاده نمایید زیرا قوری های فلزی مزه چای مطلوبی نمی دهد. می توانید از مدل قوری هایی استفاده کنید که یک سبد یا توری تفاله ها را از آب جوش تفکیک کند.
  3. چای باید با شعله خیلی کم دم بکشد تا هم طعم مرغوب تر و هم رنگ بهتری پیدا کند.
  4. چای را در استکان های شفاف و شیشه ای بنوشید، استکان های چینی و گل دار که داغی کمتری را به دست منتقل می کنند نیز گزینه بعد از شیشه ای ها هستند. بهتر است استکان چای لبه پهنی نداشته باشد تا چای را دیرتر سرد کند.
  5. چای را با قند یا شکر، نبات، خرما یا مویز یا پولکی بنوشید اما در مصرف آنها زیاده روی نکنید.
  6. برای بهتر دم کشیدن چای قبل از ریختن چای در قوری یا کتری آن را کمی زیر شیر آب گرم بگیرید تا جداره و محفظه آن اندکی گرم شود.
  7. آب چند بار جوشیده طعم و خاصیت چای را کاهش می دهد پس بهتر است در هر مرتبه دم کردن چای، آب سماور را عوض کنید.
  8. از دم کردن چای با آب نجوشیده اجتناب کنید.
  9. با توجه به نوع چای، زمان دم آمدن آن متفاوت است.
  10. چای خشک را در ظروف دربسته شیشه ای یا چینی به دور از رطوبت و نور و گرما نگهداری کنید.
  11. ظرف چای را در کنار سماور نگهداری نکنید. اگر می خواهید چای را کنار سماور بگذارید، در ظرفی به مقدار نیاز دو یا سه روزتان چای ریخته و دور آن را با فویل آلومینیومی بپیچید تا عطر آن نیز خارج نشود.
  12. در صورت ابتلا به فشار بالا، معده درد و رفلاکس، تپش قلب در نوشیدن چای زیاده روی نکنید.
  13. بعد از غذا‌های آهن‌دار و یا قرص آهن، بعد از خوردن خوراکی‌های سرد مانند بستنی یا هندوانه نباید چای نوشید.
  14. توجه داشته باشید که چای اصل رنگ بسیار ملایمی دارد و عطر آن به زیادی نوع صنعتی نیست پس بهتر است برای داشتن چای مفید و خوشمزه از نیمی از چای اصل و نیمی چای صنعتی استفاده کنید.
  15. بهتر است روی قوری دستگیره یا دستمال ضخیمی بیندازید تا چای شما زودتر دم کشیده و خوشرنگ تر شود.
  16. برای نگهداری چای دم کرده به مدت طولانی تفاله را از چای جدا کنید و چای بدون تفاله را داخل قوری برگردانید.
  17. پیش از ریختن چای کمی آب جوش داخل فنجان بچرخانید تا با گرم شدن فنجان چای نیز پس از ریختن داغ بماند.

در نهایت امیدواریم با مطالعه این مقاله اختصاصی تألیف شده از سوی بلاگ سایت فاوینو نکات جدیدی را به دست آورده باشید و در طی سالیان زیادی از آن لذت ببرید. همچنین می توانید از سایر پست های سایت بوفچه هم بازدید کرده و اطلاعات جدیدی را به دست آورید.

 

دیدگاه خود را بنویسید