فهرست مطلب
آموزش طرز پخت خورشت بامیه با گوشت اصیل و مجلسی
به نظر شما خورشت بامیه، خوراکی مناسب برای مهمانی و مجالس خانوادگی است؟ خورش بامیه یکی از خورشهای اصیل ایرانی در جنوب کشور بوده و با توجه به طعم فوقالعاده و خواص بسیار بامیه، به تدریج به یکی از غذاهای رایج و مجلسی تمام سطح کشور تبدیل شد. از خواص بامیه میتوان به تقویت سیستم ایمنی، جلوگیری از پوکی استخوان، پاکسازی کبد، سلامت پوست و مو اشاره نمود.
بامیه در فصل تابستان بیش از سایر فصول در دسترس عموم مردم بوده و برای تهیه خورشت بامیه میتوان از گوشتهای قرمز گوساله و گوسفند یا گوشت پرندگانی مثل: مرغ و بوقلمون استفاده کرد. برای پخت خورشتی کاملاً گیاهی کافی است؛ گوشت را از این غذا حذف کنید تا یک غذای سالم با طعمی بینظیر داشته باشید. در صورتی که علاقهمند به یادگیری دستور اصلی پخت خورشت بامیه هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما در بلاگ آموزش آشپزی سایت دهکده دانش و مهارت باشید.

خورشت بامیه
خواص گیاه بامیه چیست؟
نام دیگر گیاه بامیه، اکرا بوده و سرشار از انواع مواد مغذی است. بامیه یکی از مهمترین سبزیجات مصرفی پخت و تهیه غذاها در کشور هند است. گیاه اکرا به جز در خورشت بامیه، به صورت قطعهقطعه شده و کبابی یا سرخ شده هم قابل استفاده است. جالب است بدانید که ژاپنیها از بامیه برای تهیه سوشی استفاده کرده و تمامی اجزای بامیه از جمله برگ آن نیز قابل مصرف است. اصلیترین خواص بامیه به شرح زیر است:
- زنان باردار و جنین: فولات (ویتامین B9) موجود در بایمه جهت به حداقل رساندن نقص لولههای عصبی جنین کاربردی بوده و این ماده از سقط جنین و زایمان زودرس پیشگیری خواهد نمود.
- سلامت کبد و درمان کبد چرب: از اصلیترین خواص بامیه که آن را تا این حد محبوب ساخته، خاصیت سمزدایی و تقویت کبد است. نتایج تحقیقات نشان از نقش مهم بامیه در سمزدایی کبد داشته و همچنین به درمان بیماری کبدچرب کمک زیادی خواهد کرد.
- پیشگیری و درمان سرماخوردگی: بامیه منبع غنی از ویتامین c بوده و نقش حیاتی در تقویت سیستم ایمنی دارد. در نتیجه مصرف بامیه باعث پیشگیری از سرماخوردگی و درمان آن خواهد شد.
- جوانسازی و افزایش سلامت پوست و مو: ویتامین c و آنتیاکسیدان موجود در بامیه منجر به کاهش و کنترل رادیکالهای آزاد مخرب خواهد شد. رادیکالهای آزاد باعث ریزش مو، پیری و چینوچروک شده و مصرف بامیه جهت کنترل این علائم نقش موثری دارد.
- تقویت و پیشگیری از پوکی استخوان: ویتامین K12 بامیه این برای سلامت استخوان ضروری است. این ویتامین منجر به افزایش تراکم و تقویت استخوان شده و از پوکی استخوان جلوگیری خواهد کرد.
بهطورکلی بامیه خواص بسیار زیادی دارد که در این مقاله تنها به چند مورد از مهمترین موارد اشاره کردیم. از دیگر خواص بامیه میتوان به موارد منحصر به فرد زیر اشاره داشت:
- مبارزه با سرطان سینه
- دفع سمهای دستگاه گوارش
- افزایش سلامت چشم
- کاهش چربی خون
- درمان یبوست
انواع طرز تهیه خورشت بامیه خوشمزه
دستور پخت خورشت بامیه دارای شیوه طبخ یکسان بوده و مردم هر یک از شهرهای ایران خوراک بامیه را با انواع گوشت و یا بدون گوشت تهیه خواهند کرد. انواع روش پخت خورشت بامیه به شرح زیر است:
- بامیه با گوشت گوسفند
- بامیه با گوشت گوساله
- بامیه با گوشت چرخکرده
- بامیه با مرغ
- بامیه با بوقلمون
در صورتی که به خوردن غذاهای گوشتی علاقهای ندارید، کافی است گوشت را از غذا حذف کرده و در عوض از سیبزمینی، بادمجان یا لپه استفاده کنید و از طعم بینظیر غذای گیاهی خود لذت ببرید. لازم بهذکر است که خوشمزه و نابترین دستور پخت خورش بامیه مربوط به استان خوزستان بوده و شیوه پخت استان اصفهان و حتی کشور افغانستان نیز عطر و طعم خاص خود را خواهد داشت.
مواد لازم پختن خورش بامیه با گوشت
مواد زیر برای تهیه خورش بامیه برای 8 نفر مناسب است:
مواد لازم | |
گوشت گوسفند | 500 گرم |
بامیه | 600 گرم |
گوجهفرنگی | 500 گرم |
رب گوجهفرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
نمک و فلفل | بهمقدار لازم |
زردچوبه و روغن | بهمقدار لازم |
آب | بهمقدار لازم |
شور و شوق آشپزی | بهمیزان زیاد |
خورشت بامیه
آمادهسازی مواد اولیه خوراک بامیه خوشخوراک
قبل از شروع مرحله پخت خوراک بامیه، نیاز به آمادهسازی برخی از مواد اولیه جهت پیشبرد سریع و آسان در طول فرایند پخت خواهید داشت. قبل از بار گذاشتن خورشت مراحل زیر را طی کنید:
- گوشت را خورشتی قطعه قطعه کنید.
- در صورتی که قصد دارید از گوشت چرخکرده استفاده کنید، آنها را بهاندازه گردو برداشته و در دستتان گرد کنید. سپس آن را کنار بگذارید تا خود را بگیرد.
- پیاز را ریز خرد کنید. در صورتی که شکل ظاهری آن در غذا برایتان خوشایند نیست، از رنده استفاده کنید.
- بامیهها را شسته و تمیز کنید. برای تمیز کردن بامیه، نیازی نیست ساقه بالای آن را از ته ببرید. در این صورت ممکن است بامیهها له شوند.
- بامیهها را در ظرفی مناسب و مقدار کمی روغن تا زمان تغییر رنگ تفت دهید.
- گوجهفرنگیها را رنده کنید.
طرز تهیه خوشمزهترین روش پخت خورش بامیه
جهت طرز تهیه خوراک بامیه مجلسی با گوشت گوسفند تمام مراحل زیر را به ترتیب طی کرده تا در نهایت تجربه یک خوراک خوشطعم و عالی را در کنار خانواده داشته باشید:
- ابتدا پیازهای خرد شده را در ماهیتابه و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
- گوشتهای خرد شده را به پیاز اضافه کرده و تا تغیر رنگ گوشت کمی تفت دهید.
- پس از این نوبت به اضافه کردن ادویه نمک، فلفل و زردچوبه است. مواد را به خوبی مخلوط کنید تا طعم خامی آنها گرفته شود.
- گوجههای رنده شده را به گوشت اضافه کنید.
- هنگامیکه آب گوجهفرنگی بخار شد، رب را اضافه کرده و بهشکل مستمر هم بزنید تا رب سرخ شود.
- آب جوشیده گرم را تا حدی که گوشتها دربر بگیرد، اضافه کنید.
- پس از اضافه کردن آب، شعله گاز را کم کرده و به مواد اجازه پخت آرام دهید.
- در نیم ساعت پایانی پخت، بامیههای سرخ شده را اضافه و اجازه دهید خورشت جا بیافتد.
نکات مهم در پخت خورشت بامیه
- هنگام خرید بامیه، بامیههای ریزتری که رنگ سبزتری دارند را انتخاب کنید.
- لکه قهوهای یا سیاه بر روی بامیههایی خریداری شده نباشید.
- بههیچوجه کلاهک بامیه را از ته جدا نکنید. برش و آسیبی به آن موجب پخش مواد لزج بامیه در خورشت خواهد شد.
- بامیه نباید بیش از حد پخته شود، مدتزمان نیم ساعت برای پخت آن کافی است.
- در صورت تمایل اواخر پخت کمی زعفران و یک قاشق آبلیموی تازه به غذا اضافه کنید.
- جهت جلوگیری از طولانی شدن زمان پخت و دیرپزی گوشت نمک غذا باید پس از پخت گوشت اضافه کنید.
- پس از اضافه کردن بامیه، خورشت را زیاد هم نزنید، زیرا ممکن است بامیهها له شوند.
- در صورت تمایل کمی ادویه کاری همراه دیگر ادویهها به خورشت بامیه اضافه کنید.

خورشت بامیه
سؤالات متداول
در این بخش از مجله آشپزی به سؤالات مهم پخت خوراک بامیه مجلسی با گوشت پاسخ خواهیم داد. در صورت وجود هرگونه سؤال از طریق بخش نظرات با ما در ارتباط باشید، ما در اسرع وقت به آنها پاسخ خواهیم داد.
خورش بامیه رو با مرغ هم میشه پخت؟
بله، خورشت بامیه با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه است. برای تهیه این خوراک کافی است به جای گوشت از مرغ استفاده کنید. تنها نکته مهم مدتزمان کمتر پخت مرغ است.
طرز پخت خورشت بامیه با لپه چجوریه؟
در صورت تمایل به استفاده از لپه در خورشت، باید ابتدا لپهها را بپزید. پس از پخت آن را به همراه بامیه به غذا اضافه کنید تا به خورد غذا بروند.
راز خوشمزه شدن خورش بامیه خانمها چیه؟
- از له شدگی و لزج شدن بامیه جلوگیری کنید.
- پخت آرام خوراک بامیه بر روی شعله ملایم.
- خورشت بامیه نباید زیاد هم زده شود.
- برای خوشرنگتر شدن غذا، در انتها کمی زعفران اضافه کنید.
- برای جلوگیری از لزج شدن بامیهها در خورشت، قبل از پخت آنها را بیست دقیقه در سرکه یا آبلیمو بگذارید.
اصلیترین چاشنی خوراک بامیه اهوازی چیست؟
خورشت بامیه یک غذای اهوازی است که در کنار کته، سبزی، سالاد و ترشی سرو خواهد شد. در این غذا میتوان از سیب زمینی هم استفاده کرد.
غذاهای محلی عربی رو از کجا یاد بگیرم؟
دورههای آموزش آشپزی و شیرینیپزی سایت دانش و مهارت، یکی از مراجع عالی و مناسب برای یادگیری و کسب مهارت در تهیه غذاهای ایرانی و ملل است. از مزایای شرکت در دورههای آشپزی سایت دانش و مهارت کسب مهارت، مدارک رسمی و بینالمللی است.
نظرات کاربران