» خانه » آشپزی » آموزش پخت خورشت قیمه مجلسی و خوشمزه با گوشت

آموزش پخت خورشت قیمه مجلسی و خوشمزه با گوشت

آموزش پخت خورشت قیمه مجلسی و خوشمزه با گوشت

خورشت قیمه در کنار خورشت فسنجان، قرمه سبزی و انواع کباب از خوراک‌‌های سنتی و مورد علاقه مردم ایران است. با توجه به پرورش انواع دام و طیور در سراسر نقاط کشور، هر منطقه از ایران نوع خاصی از خورش قیمه را پخته و مورد مصرف قرار خواهند داد. البته مواد تشکیل‌‌دهنده اصلی این خوراک خوشمزه ثابت بوده و با توجه به ذائقه مردم در استان‌‌های مختلف بومی‌‌سازی شده است.

خوراک قیمه با انواع گوشت دام مثل: گاو و گوسفند، طیور مانند: مرغ و بوقلمون به صورت چرخ کرده و قطعه قطعه شده پخته خواهد شد. طی این مقاله آموزشی به‌‌دنبال طرز پخت قیمه با گوشت گاو خوشمزه ایرانی خواهیم بود. در صورتی که علاقه‌‌مند با یادگیری اصولی مهارت‌‌های آشپزی ایرانی هستید تا انتهای این مقاله آموشی همراه ما در سایت دهکده دانش و مهارت باشید.

خورشت قیمه، خورش قیمه، خوراک قیمه

خورشت قیمه، خورش قیمه، خوراک قیمه

روش های پخت خورش قیمه

خورشت قیمه به روش‌‌های گوناگونی در مناطق مختلف کشور ایران پخته شده و مهم‌‌ترین طرز تهیه و پخت خورش قیمه عبارت است از:

  • خورش قیمه با گوشت گاو
  • خورشت قیمه با گوشت گوسفند
  • خورشت قیمه با گوشت مرغ
  • خوراک قیمه با گوشت بوقلمون

و دیگر دام و طیور حلال‌‌گوشت در کشور ایران به شکل چرخ‌‌کرده و تکه تکه شده خواهد بود. مردم قسمت‌‌های مختلف ایران با توجه به ذائقه تند، ترش و ملس استان خود از انواع ادویه برای افزایش طعم، مزه و رنگ این خوراک فوق‌‌العاده بهره خواهند برد. قیمه‌‌های نذری، به‌‌ویژه قیمه‌‌پلوهای ایام محرم بسیار پرطرفدار بوده و حضور در صف‌‌های دریافت نذری از خاطرات مشترک اشخاص است. برای شروع یادگیری و پخت این خورشت خوشمزه اصیل ایرانی تا انتها همراه ما باشید.

مواد لازم برای پخت خورش قیمه با گوشت برای 8 نفر

برای پخت خورشت قیمه برای 8 نفر نیازمند مواد لازم به مقادیر زیر خواهید بود.

مواد لازم
گوشت گاو 300 گرم
لپه  300 گرم
پیاز   2 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
سیب زمینی 3 عدد متوسط
لیمو عمانی 2 الی 4 عدد
زردچوبه ، کاری و فلفل به‌‌مقدار کافی
نمک و روغن به‌‌مقدار کافی
شور و شوق آشپزی به‌‌ میزان زیاد
خوراک بادمجان و کدو چطور درست میشه؟
حتما بخوانید

آماده سازی مواد اولیه برای پخت خوراک قیمه عالی

پیش از شروع پخت این خورشت ابتدا باید برخی از مواد اولیه را مورد فرآوری قرار داده تا به‌‌شکل مناسب و قابل استفاده در پخت قیمه تبدیل شوند. پیش از شروع روند بار گذاشتن خورشت مراحل زیر را جهت آماده‌‌سازی مواد اولیه انجام دهید:

  • گوشت گاو: به قطعات هم اندازه خورشتی تقسیم شود.
  • لپه: بسته به دیرپز یا زودپزی لپه، آن را به مدت دو الی سه ساعت به‌‌صورت نیم‌‌پخته آماده کنید. تعویض چند باره آب به کاهش نفخ معده در اثر مصرف لپه کمک خواهد کرد.
  • پیاز: به‌‌شکل نگینی ریز خرد کنید. در صورتی که علاقه‌‌مند به شکل ظاهری نگینی در خوراک قیمه نیستید، میتوانید پیاز را رنده کنید.
  • لیمو عمانی: بر روی هر لیمو دو الی سه سوراخ ایجاد کرده و به مدت 5 الی 10 دقیقه در آب گرم بجوشانید.
  • زعفران: زعفران را با یخ دم کرده تا عطر و رنگ خاصی به قیمه دهد.
  • سیب زمینی: را شسته، پوست کنده و به‌‌شکل خلالی خرد کنید.

طرز تهیه بهترین خورشت قیمه اصیل ایرانی

تمام مراحل زیر را به‌‌صورت ادامه‌‌دار تا آخر انجام دهید تا در آخر خورشت قیمه جا افتاده‌‌ای برای خود، اعضای خانواده و مهمانان مهیا کنید:

  1. ظرف مناسب برای پخت قیمه را بر روی حرارت قرار داده و ب اضافه کردن روغن، پیاز را سرخ کنید.
  2. گوشت خرد شده را به پیاز نیم‌‌سرخ شده اضافه کرده و به آرامی آن را تا زمان تغییر رنگ تفت دهید.
  3. زردچوبه را ریخته و تفت دهید.
  4. لپه‌‌های نیم‌‌پز را اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
  5. بعد از افزودن رب گوجه فرنگی به ظرف، مواد را با یکدیگر هم زده تا تمام ظرف یکدست قرمز شود.
  6. کمی که رب سرخ شده، فلفل سیاه و پودر کاری را در جهت افزایش طعم و طبق میزان ذائقه خود و اعضاء خانواده اضافه کنید.
  7. آب جوش را به اندازه لازم به ظرف اضافه کرده و حرارت را افزایش دهید تا مواد در آب بجوشد.
  8. زعفران را به مواد اضافه کرده تا طعم دلپذیر آشپزی ایرانی به خرد مواد رود.
  9. نمک را در پس از چند دقیقه به اندازه لازم به خورشت درحال جوش اضافه کنید.
  10. لیمو عمانی را در 30 دقیقه پایانی به ظرف اضافه کنید.
  11. ظرف خورشت را مدت 2 الی 3 ساعت با شعله ملایم بر روی حرارت گذاشته و قبل از له شدن لپه و در زمان مناسب پختگی گوشت زیر غذا را خاموش کنید.
  12. سیب زمینی‌‌های خلالی شده را با روغن، نمک و زردچوبه سرخ کرده و از آن در تزئین قیمه کمک بگیرید.
خورشت قیمه، خورش قیمه، خوراک قیمه

خورشت قیمه، خورش قیمه، خوراک قیمه

نکات مهم در پختن خورش قیمه حرفه ای در خانه

  • برخی از مواد اولیه در صورت علاقه اشخاص مختلف به خوراک قیمه اضافه خواهد شد. به‌‌طور مثال: گلاب، دارچین، هل و پودر کاری در کنار دیگر ادویه‌‌ها بسته با سلیقه آشپز و ذائقه مصرف‌‌کنندگان دارد.
  • در صورت تلخی خورشت قیمه در اثر استفاده از لیمو عمانی و یا شوری بیش‌‌از حد نمک مصرفی؛ می‌‌توانید از سیب زمینی استفاده کرده تا طعم غذا را عوض کند.
  • در زمان استفاده از ادویه، روغن و چربی گوشت به افراد دارای بیماری و سالمند توجه خاصی داشته باشید.
  • اضافه کردن مقداری آب قلم مزه خورشت قیمه را چند برابر بهتر خواهد کرد.
  • در صورتی که علاقه‌‌‌ای به استفاده از لیمو عمانی ندارید، امکان مصرف آبلیمو را خواهید داشت.
  • از خلال سیب زمینی آماده استفاده نکنید! سیب زمینی را تازه سرخ کرده و در صورت نگهداری در صافی، تردی خود را از دست نخواهد داد.
ناهار چی بپزم؟! شام چی درست کنم!
حتما بخوانید

سوالات متداول

در این بخش از مجله آشپزی به سوالات مهم ایجاد در مورد نحوه پختن خوراک قیمه مجلسی پاسخ خواهیم داد. در صورت ایجاد پرسش خاص در طریقه تهیه خورش قیمه، آن را از طریق بخش نظرات با ما در میان گذاشته تا در سریع‌‌ترین زمان ممکن پاسخ مناسب را دریافت نمایید.

امکان پختن خورش قیمه بدون گوشت وجود دارد؟

بسیاری از اشخاص در سراسر دنیا و ایران، گیاه‌‌خوار بوده و از رژیم غذایی بدون گوشت استفاده خواهند کرد. این عزیزان می‌‌توانند با استفاده از سویا به‌‌جای گوشت از نوع خاصی از قیمه بدون گوشت لذت ببرند.

در پخت خورش قیمه از آرام پز میشه استفاده کرد؟

با استفاده از آرام‌‌پز و زودپز امکان تهیه انواع غذا از جمله خوراک قیمه وجود دارد.

بهترین دستور پخت خورشت قیمه برای عید چیه؟

دستور پخت این خورشت در هر بخش از کشور متفاوت بوده و بر اساس ذائقه هر فرد، یکی از شیوه‌‌های پخت خوشمزه‌‌تر خواهد بود. اما غذاهای که با شور، علاقه و عشق تهیه شوند از طعم و عطر بی‌‌نظیری برخوردار خواهند بود.

قیمه مناسب زن باردار چیه؟

بانوان در دوران بارداری ویارهای خاصی داشته و نیازمند رژیم تغذیه‌‌ای مناسب خواهند بود. در صورت ویار این خورشت خوشمزه آن را پخته و مصرف نمایید. جهت جلوگیری از تاثیرات منفی در روند بارداری از کنسروهای آماده در این دوران مصرف نکنید.

خورش قیمه رو برای سحری بخوریم؟

استفاده از خوراک به ‌‌‌همراه برنج و نان در وعده ‌‌‌های ناهار، شام و سحری مناسب است. با توجه به وجود انواع ادویه و مواد پروتئنی موجب افزایش قوای بدنی روزه ‌‌‌داران خواهد شد.

بهترین دوره آموزش قیمه در تهران کجاست؟

دوره آموزش آشپزی سایت دانش و مهارت محلی مناسب جهت یادگیری مراحل آماده‌سازی انواع غذای سنتی، دریایی، ملل، کباب و سالاد خواهد بود. با حضور موفقیت‌آمیز در این کلاس‌ها شاهد افزایش اطلاعات علمی و توان عملی خود شده و گواهینامه بین‌المللی دو زبانه از دانشگاه نورث وست دریافت نمایید.

برچسب ها: