آشپزیترفند

هر آنچه که باید در مورد میوه سیب بدانید

فهرست مطلب

آیا مصرف روزانه سیب تاثیر مثبتی برعملکرد قلب و عروق انسان دارد؟ خوردن سیب سبب کاهش کلسترول، چربی خون و پیشگیری از نشست کلسترول به دیواره رگها و قلب خواهد شد. به همین دلیل با اطمینان میتوان گفت سیب یکی از میوه های معجزه برای سلامت قلب است. مصرف میوه برای تمام انسان­ها لازم و فواید آن برای بدن بسیار مفید است. نوزادان، کودکان و بزرگسالان باید هر روز میوه بخورند و آن را به عادت تبدیل کنند. میوه ها بعنوان پاک کننده ی طبیعی در بدن شما عمل میکند و به شما انرژی میدهد. دسته ای بزرگ از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها را میتوان از سیب  دریافت کرد. از سیب بعنوان میان وعده و دسراستفاده میکنند، که نیازی به پختن هم ندارد. سیب از طبیعت می آید و حاصل کارخانه ها و مواد شیمیایی نیست.

هر چه بیشتر خوراکی طبیعی استفاده کنید، سلامتی بیشتری در خود حس میکنید. میوه ها به طور معمول، چربی و کالری کمی دارند و برای رشد کودکان مفید هستند. سیب در برخی از فرهنگ ها اهمیت مذهبی و قدیمی دارد و همچنین در میان ایرانی ها یکی از اصلی ترین سین های هفت سین عید باستانی نوروز است. در ادامه می خواهیم شما را از خواص و تاثیرات سیب به بدن بیشتر آگاه کنیم، مارا تا آخر مطلب همراهی کنید.

تاریخه ی درخت سیب
تاریخه ی درخت سیب

تاریخچه ی درخت سیب

سیب میوه ای خوش طعم و پر طرفدار است که در سراسر جهان قابلیت کشت را دارد.  به گفته ی دانشمندان قدیم، سیب (apple) اولین میوه ای است که انسان ها آن را پرورش دادند. نزدیک به 7500 نوع سیب در جهان وحود دارد که با تحقیقاتی به این نتیجه رسیدند که درخت سیب، از گروه ” گل سرخیان ” است. سیب میوه ی گوشتی است که به دو گونه ی ترش و شیرین کشت میشود. پس از هزاران سال، کشت در اروپا و آسیا، توسط مهاجران به آمریکای شمالی برده شد. در کوه هایی ماننده: قزاقستان، قرقیزستان، چین و تاجیکستان، خود به خود رشد میکند. تحقیقات نشان داده که سیب زرد نزدیک به 57 هزار ژن دارد که میان تمام گیاهان رتبه بیشترین ژن را به خود اختصاص داده است. همچنین جهت آشنایی با روغن شاهدانه وارد صفحه روغن شاهدانه به چه دردی میخوره؟ چطوری از روغن شادانه استفاده کنیم؟ شوید.

7 مورد از خواص سیب
7 مورد از خواص سیب

میوه سیب در فرهنگ های مختلف

در بسیاری از سنت های مذهبی، سیب بعنوان میوه ی ممنوعه و اسرار آمیز شناخته شده است. سنت های مشهور مسیحی، عقیده دارند، آدم و حوا از درخت ممنوعه یک سیب خوردند، در نتیجه سیب نماد دانش، ابدیت، وسوسه، سقوط انسان و گناه شد. در زبان لاتین، کلمات معادل سیب (malum)  و بد تقریبا یکسان است و تعبیر آنها از سیب ممنوعه این است که، برآمدگیه گلوی انسان ها (سیبک گلو) همان میوه ی ممنوعه است که در گلوی انسانها گیر کرده است.

عوارض مصرف بیش از حد سیب
عوارض مصرف بیش از حد سیب

7 مورد از خواص میوه سیب

سیب حاوی ویتامین هایی b6 و K،  c و همچنین دارای فیبر و قند مفید است؛ به­همین دلیل جایگاه مهمی در تقویت گوارش و انرژی در سیستم بدنی هر انسان دارد.

  1. تقویت سیستم دفاعی

یک میوه مغذی و تمیز کننده بدن است که آب اضافی بدن را خارج کرده، باعث تحریک گوارش و          ضد عفونی سیستم داخلی شده، یبوست و خستگی کاذب را از بین خواهد برد.

  1. کاهش اشتها

با خوردن سیب به دلیل فیبر زیاد، باعث احساس پرشدن زودهنگام معده شده و کالری کمتری را تقاضا خواهد کرد این احساس پر بودن، باعث شده کمتر کالری درخواست شود و در نتیجه باعث کاهش اشتها و کاهش وزن خواهد شد.

  1. آرامش بخش

از مواد مغذی تشکیل شده که آرامش بخش است. سیب نشاط آور و خوردن آن به علت داشتن فسفر، تاثیر زیادی به دستگاه اعصاب و مغز دارد. حتی دمنوش سیب و مقداری گلاب برای از بین بردن تنش، مفید است و معمولا در دسترس افراد می باشد.

  1. تقویت دندان و فک

یک مسواک طبیعی به شمار می آید و میکروب کش است. گاز زدن آن باعث سفیدی و از بین بردن جرم روی دندان شده و همچنین جویدن سیب عضلات فک را قویتر خواهد کرد.

  1. تقویت پوست و مو

سیب خاصیت روشن کنندگی و نرم کنندگی پوست را دارد و کلاژن را به پوست انتقال خواهد داد و یک آبرسان بسیار خوب برای پوست است که میتوان به صورت ورقه ای از سیب روی پوست استفاده کرد تا خشکی پوست را به خود جذب کند. سیب به دلیل داشتن مواد مغذی باعث میشود، ریشه مو محکم و مقاوم شود و از ریزش مو، خشکی مو جلوگیری کند و همچنین آبرسان بسیار قوی از طریق ریشه مو به ساقه است.

  1. افزایش انرژی

سیب باعث افزایش انرژی در طول روز خواهد شد. روزانه خوردن یک سیب خستگی کاذب را از بدن شما میگیرد و اکسیژن را راحت تر به ریه می رساند. هرچه اکسیژن راحت تر به ریه ها انتقال پیدا کند، در نتیجه، انرژی شما نیز افزایش پیدا میکند.

  1. شادابی قلب

سیب باعث شادابی درونی سیستم بدن انسان شده، خوردن سیب به  تنظیم فشار خون، جذب قند مفید، جذب کلسیم و فیبر، تقویت  سیستم تنفسی از طریق اکسیژن، جذب فسفر برای  اعصاب و…  همه اعضا  را درگیر کرده و باعث کمک به استحکام بدن میشود.

انواع سیب در ایران و جهان
انواع سیب در ایران و جهان

عوارض مصرف بیش از حد سیب

زیاده روی در مصرف سیب، مانند دیگر مواد خوراکی میتواند به سلامتی بدن ضرر برساند. مهم ترین مشکلاتی که ممکن است پیش بیاید:

  • مشکلات گوارشی
  • نوسان در میزان قند خون
  • مسمومیت با آفت کش
  • اضافه وزن و چاقی
  • آسیب به دندان
  • افزایش فشار به روده ها

انواع میوه سیب در ایران و جهان

به دلیل تنوع آب و هوایی، انواع مختلفی از سیب های بومی وجود دارد که در ادامه با آن ها آشنا میشوید :

  • سیب گلاب (سیب تربت حیدریه، شهریار، شیراز، اصفهان)
  • سیب  مشهد (سیب عباسی، سیب زرد پاییزه، سیب دیر رس، سیب مربایی)
  • سیب  اردبیل
  • سیب  اهر (سیب تابستانه اهر)
  • سیب  مراغه (سیب مشهدی نوری)
  • سیب تبریز (سیب شیشه ای، سیب شیخ احمد)
  • سیب  خورسیجان
  • سیب  اوغاز شیروان
  • سیب کولی محلات
  • سیب قندک کاشان

 انواع میوه سیب در سراسر جهان‎

  • سیب زرد لبنانی
  • سیب قرمز لبنانی
  • سیب مکیناش
  • سیب رم
  • سیب گالا
  • سیب پینک لیدی
  • سیب کریسپ
  • سیب فوجی
  • سیب گرانی اسمیت
تولید و صادرات سیب
تولید و صادرات سیب

تولید و صادرات میوه سیب

بدیل پر طرفدار بودن سیب، کشت و پرورش آن در جهان زیاد است. طبق آمار سالانه ی چین در سال 2020 با تولید بیش از 40 میلیون تن، رتبه ی اولین تولید کننده ی سیب را به خود اختصاص داد. در مجموع، چین، آمریکا، آفریقای جنوبی، ترکیه و روسیه، بترتیب 5 کشور برتر جهان در تولید سیب هستند. میزان صادرات سیب در ایران بیش از 173 هزار تن، معادل 55 میلیون دلار تا تاریخ خرداد 1400 بوده است. بزرگترین صادرکنندگان در جهان، چین، ایالات متحده، ایتالیا، شیلی و فرانسه بوده اند. ارومیه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سیب در ایران است که بعنوان معرف ترین صادرکننده شناخته شده است.

 فرق بین میوه سیب ترش و شیرین چیست ؟

سیب شیرین، گرم و تر، سیب ترش، سرد و خنک است. سیب ترش، منقبض کننده و استفراغ، دل پیچه را از بین میبرد. مربای شکوفه ی سیب ترش، برای ضعف معده و قوای جنسی و افرادی که مزاج گرم دارند مفید است. مخلوط آب سیب ترش با آب انار، برای تقویت معده و درمان اسهال بکار میرود. سیب شیرین برای پایین آوردن تب و افراد  دارای مزاج سرد مفید است  و از آرد سیب میتوان برای مسمویت استفاده کرد.

کدام نوع سیب بهتر است ؟ (سیب زرد یا سیب قرمز)

سیب میوه ای چهار فصل و پرخاصیت است، هرچند سیب قرمز زیبا تر از سیب زرد است اما باید کم تر از آن استفاده شود زیرا:

  • بدلیل رنگ قرمز، قبل از رسیدن برداشت شده و داخل آن سبز، نارس و مضر است.
  • مدت زمان بیشتری قابل نگهداری است و کیفیت، مواد مغذی آن بشدت کاهش پیدا میکند.
  • پوست بسیار ضخیمی دارد و رنگ قرمز آن مانع دیدن خرابی و از بین رفتن بافت داخلی سیب خواهد شد.

یکی از میوه های همیشگی در ایران سیب گلاب (سیب زرد) است که خوردن آن باعث کاهش کلسترول بد شده ،قلب انسان را بهتر به کار می اندازد، طبعی گرم دارد، شیرین است و برای درمان یبوست و لاغری معجزه میکند.

میوه سیب و استفاده های آن

دمنوش میوه سیب برای پاکسازی کلیه، سم زدایی بدن، کاهش وزن و خواب بهتر مفید است که هم بصورت خام و هم پخته برای تمامی سنین مناسب است. پوره ی سیب برای نوزادان بعد از 6 ماهگی، کودکان و سالمندان بکار میرود.  بیماران دیابتی هم بدلیل محدودیت در خوراکی ها، بدون نگرانی میتوانند از سیب استفاده کنند.

فرق بین سیب ترش و شیرین چیست ؟
فرق بین سیب ترش و شیرین چیست ؟

مکان و زمان مناسب کشت سیب

گفته میشود آب و هوای ایران به شکلی است که برای تولید محصول سالم  و خوشمزه، حداقل 500 تا 1000 ساعت هوای سرد نیاز دارد. در مناطق کوهستانی مثل: اطراف کوه دماوند، سبلان، سهند، دنا و دامنه های بزقوش میانه که دارای آب و هوای سردسیر و خاک حاصل خیز هستند برای تولید سیب با کیفیت مناسب است. بهترین فصل برای کاشت سیب، فصل بهار است  اما زمان برداشت آن، به دمای شهر مورد نظر بستگی دارد، هرچه سرد تر باشد برداشت دیرتر خواهد بود، ولی بطور معمول، سیب از اواسط پاییز برداشت خواهد شد. انواع روش کاشت آن هم بصورت:  بذر، قلمه زنی، خواباندن، پاجوش و پیوند است.

از چوب درخت سیب چه استفاده هایی میتوان کرد؟

درخت سیب حدودا 4 تا 9 متر رشد، و قطر تنه ی آن نزدیک به 30 سانت ضخامت دارد.  قسمت مرکزی این چوب به رنگ قرمز یا قهوه ای مایل به خاکستری هم دیده  شده اما رنگ کلی چوب آن کرمی است. طرحی پراکنده با منافذی کوچک دارد که در برابر پوسیدگی بسیار مقوام هستند. از چوب درخت سیب، در مبلمان گران قیمت، دستگیره ابزار، حکاکی و سایر اشیاء چوبی کوچک استفاده میشود.

با میوه سیب چی درست کنیم ؟

با میوه سیب میتوان براحتی و با کمترین مواد اولیه، البته با کمی خلاقیت مواد غذایی زیادی درست کرد از جمله:

  • پودینگ سیب
  • سیب و بستنی
  • مارمالاد سیب
  • کمپوت سیب
  • فرنی موز و سیب
  • دسر سیب
  • کیک سیب
  • مربای سیب
  • سیب خشک
  • عرقیات و اسانس سیب
  • لواشک
  • سرکه
  • آبمیوه
  • شیره
  • شربت
کیک سیب
کیک سیب

طرز تهیه کیک سیب

مواد لازم برای تهیه کیک سیب وگردو

  • آرد ساده : ۱0۰گرم
  • آرد گندم: 5۰ گرم
  • شکر: 15۰ گرم
  • جوش شیرین: نصف قاشق چایی خوری
  • نمک: نوک قاشق
  • روغن : ۱0۵ میلی لیتر
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • پودر وانیل: ۱ قاشق چایی خوری
  • دارچین: نصف قاشق چایی خوری
  • میوه سیب : 3عدد
  • گردو خرد شده: 5۰ گرم

ابتدا دو عدد سیب را پوست میگیریم و با رنده ریز  رنده کرده، در ادامه سیب باقی مانده را بصورت ورقه ای نازک خواهیم کرد.

2 قاشق غذا خوری از شکر را بهمراه مقداری دارچین روی سیب های ورقه ای میپاشیم و آنرا کنار میگذاریم. فر را با دمای 180 درجه روشن میکنیم تا خوب گرم شود. قالب مورد نظر را با روغن جدا کننده میپوشانیم و کنار میگذاریم.

در این مرحله آرد را بهمراه پودر دارچین و جوش شیرین داخل یک کاسه مناسب ترکیب کرده و چند بار الک کنید. بعد تخم مرغ ها را با شکر و وانیل، با همزن بمدت 5 دقیقه مخلوط کرده تا رنگ آنها روشن شود و خوب حجم بگیرد.

شیر را با روغن بمواد اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مواد کاملا یکدست بشود. سیب های رنده شده و آرد را به مواد اضافه کنید.  هم میزنید تا یکدست شود و در نهایت، مایع کیک را درودن قالب ریخته و روی آن را با سیب های ورقه ای تزیین کنید.

در مرحله ی نهایی قالب رو درون فرگذاشته و زمان فر را روی 30 الی 40 دقیقه تنظیم کنید تا خوب پف کند و پخته شود و روی آن به رنگ طلایی در بیاید. کیک ما آماده است و شما میتوانید از آن لذت ببرید.

کمپوت سیب
کمپوت سیب

  طرزتهیه کمپوت سیب

مواد لازم برای تهیه کمپوت سیب

  • میوه سیب : 5عدد
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • اب: 2 لیوان
  • گلاب: 1 قاشق غذا خوری
  • لیمو ترش: 1 قاشق مربا خوری

ابتدا سیب هارا پوست گرفته و به ابعاد درشت خرد کنید.  آب و شکر را داخل یک قابلمه  بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. در ادامه گلاب و لیمو ترش را اضافه کرده، پس از مخلوط شدن سیب ها را به آن اضافه کنید. اجازه دهید سیب ها پخته شود، و شربت کمپوت به غلظت مناسب برسد.

نکته:زمانی که سیب ها پخته شدند آن ها را از قابلمه خارج کنید، تا سیب ها بیش از اندازه له نشوند. زمانی که سیب و شربت سیب ها آماده شد کنار بگذارید تا به دمای محیط برسد و در یخچال نگهداری کنید.

شربت سیب
شربت سیب

طرز تهیه شربت سیب

مواد لازم برای تهیه شربت سیب

  • آب سیب: 2 لیوان
  • شکر: 2 لیوان
  • آب: 2 لیوان
  • آبلیمو: 1 قاشق غذا خوری
  • گلاب: 2قاشق غذا خوری
  • میخک: 2 عدد
  • چوب دارچین 1عدد

ابتدا دو لیوان آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید، سپس دو لیوان شکر را به آن اضافه کنید. زمانی که شکر قوام پیدا کرد دو لیوان آب سیب را اضافه کرده پس از مخلوط کردن، آبلیمو، چوب دارچین، گلاب و میخک را هم اضافه کنید. حرارت را کم کرده تا به آرامی به قوام مناسب برسد.

نکته: شربت سیب به دمای محیط که رسید از صافی عبور دهید و در یخچال نگه داری کنید.

زمان استفاده مقداری از آن را در لیوان ریخته، آب خنک را اضافه کرده و نوش جان کنید.

منبع : بوفچه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا