فهرست مطلب
کیک خانگی ساده بدون فر
کیکها جز شیرینیهای پرطرفدار در میان اعضای خانواده در سراسر جهان است. یک کیک خانگی خوشعطر و اعضای خانواده را گرد هم جمع نموده و شما از هم صحبتی از هم لذت خواهید برد. کیک به انواع مختلف کیک تولد، مینی کیک، کیک فنجانی، کیک با ته چین میوه، کیک خانگی و دیگر مدلهای خاص تقسیمبندی شده است. امکان تهیه انواع وابسته به مواد اولیه خاص و تجهیزاتی مانند فر بوده؛ اما پخت کیک بدون فر نیز میسر است.
پختن یک کیک خانگی ساده، یک ایده جذاب جهت ترغیب کودکان به خوردن میان وعده است. کیکهای خانگی را میتوان به صورت ساده، وانیلی، شکلاتی و پرتقالی تهیه نمود. برای پخت یک کیک خوشمزه، وابسته به ابزار خاصی نبوده و اهمیتی در وجود فر در منزل نخواهد بود. اجاق گاز شعلهای خانه کارآمد بوده و با استفاده هوشمندانه از آن امکان تهیه و پخت کیک خانگی را خواهید داشت. با بهکارگیری از مواد اولیه مناسب مانند: خامه قنادی، شکلات تختهای، اسمارتیز و میوههای خاص فصلی درکنار سایر وسایل تزیینی، کیک ساده خانگی خود را در حد کیکهای آماده قنادی ارتقاء دهید.

مواد لازم جهت تهیه کیک ساده بدون فر
برای پختن کیک در خانه نیازمند مواد اولیه زیر خواهید بود.
- تخم مرغ 3 عدد
- شکر 1 پیمانه
- آرد شیرینیپزی 2 پیمانه
- وانیل 1 قاشق مرباخوری
- بیکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
- روغن مایع نصف پیمانه
- شیر نصف پیمانه
- نمک خیلی کم (به اندازه بین دو انگشت)
نکته قابل ذکر: پیمانه همان لیوان دستهدار فرانسوی است.

دستور پخت کیک ساده خانگی بدون فر
برای تهیه یک کیک خوشطعم خانگی مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- مواد خشک شامل: آرد، بیکینگ پودر، وانیل و نمک را مخلوط کرده و سه بار الک کنید.
- تخم مرغ و شکر را با همزن برقی به مدت 3دقیقه مخلوط کرده تا مواد سفید رنگ شده و فرم خامهشکل پیدا کند. پف کیک در این مرحله مشخص شده و اهمیت همزدن در این مرحله بالا است. (در صورتی که همزن برقی ندارید؛ با استفاده از ظرف و قاشق مناسب عمل همزدن را به صورت بیوقفه ادامه دهید تا به رنگ و شکل گفته شده تغییر کند).
- شیر و روغن را به تخم مرغ و شکر افزوده و به اندازهای که دیگر مواد مخلوط شوند هم بزنید.
- آرد را کم کم اضافه کرده تا شاهد یکدستی مواد باشید.
- کف قابلمه مورد نظرکه بهتر است نچسب باشد را چرب نمایید.
- شعله پخش کن را روی گاز گذاشته و شعله را کم کنید.
- قابلمه را بر روی گاز گذاشته و درب آن را جهت گرم شدن فضای داخل قرار دهید.
- پس از انتقال مواد کیک خانگی به قابلمه گرم، درب آن را گذاشته و زیر گاز را کم کنید.
- مدت زمان لازم جهت پخت کیک 35تا 45 دقیقه است.
- بعد از نیم ساعت میتوانید درب قابلمه را برداشته و با خلال دندان یا چاقو پخت کیک را چک کنید.
توجه داشته باشید در تهیه کیک خانگی بدون فر، روی کیک طلایی نخواهد شد. بعد از آماده شدن کیک، 5 تا 10دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود. اکنون زمان خارج کردن کیک از قابلمه است. می توانید با سس شکلاتی آن را تزیین نموده و از یک کیک ساده خانگی لذت ببرید.
زمان لازم جهت آماده سازی مواد: 20 الی30 دقیقه
زمان پخت: 35 الی 45دقیقه

نکات لازم جهت داشتن کیک خانگی عالی
- تخم مرغ 30 دقیقه جلوتر از شروع فعالیت تهیه کیک از یخچال خارج شود.
- بیکینگ پودر را در یخچال نگهداری کنید.
- قابلمه استفاده شده بهعنوان قالب متناسب با مایع کیک باشد (مایع باید یک سوم قالب را پرکند).
- حتما مواد را در یک جهت هم بزنید.
- پس از انتقال مواد مخلوط شده به قابلمه، جهت خروج هوای داخل مایع کیک چند مرتبه آن را تکان دهید.
- حتما آرد را 3 الی 4 مرتبه الک ریز کنید.
- درب قابلمه را قبل از نیم ساعت برندارید! انجام این امر از پف کیک جلوگیری خواهد نمود.
- فقط کف قابلمه را چرب کنید؛اگر دیواره ها را چرب کنید کیک پف نخواهد کرد.
منبع : بوفچه
جستجوی کاربرای برای این مطلب:
- کیک خانگی ساده
نظرات کاربران