آشپزی

جغور بغور رو چطور آماده کنیم؟

با توجه به جغرافیایی پهناور ایران که در اکثر استان های کشور بدلیل وجود کوه، مرتع یا دشت امکان پرورش دام اعم از گاو، میش و گوسفند وجود داشته و دارد. از همین رو از قدیم غذاهای با ترکیبات گوشتی این حیوانات اهلی جز ثابت خوشمزه ترین غذاهای گوشتی ایرانی می باشد. جغور بغور نیز خارج از این قاعده نبوده و با ترکیب چند بخش کمتر استفاده شده از گوشت گوسفند مانند: دل و جیگر گوسفند آماده می شود. برای دیدن بقیه غذاهای نونی و برنجی می تونین وارد لینک مشخص شده بشین.

مواد لازم برای جغور بغور:

نکته لازم به ذکر اینکه اگر دسترسی به دل و جیگر گوسفند ندارین، میتونین از دل و چیگر مرغ هم استفاده کنید.

  • دل گوسفند: یک عدد
  • قلوه گوسفند: یک عدد
  • جیگر سفید: یک عدد
  • جگر گوسفند : یک عدد
  • نمک و فلفل سیاه : به میزان دلخواه
  • رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری (در برخی از بخش های کشور رب انار هم استفاده میشه)
  • کره: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز 4 عدد (بزرگ)
آموزش پخت جغور بغور
آموزش پخت جغور بغور

آموزش پخت خوراک جغور بغور:

با مقدار مواد اولیه بالا میتوانیم برای 4 نفر جغور بغور درست کنیم تا لذت ببرن.

تو بخش اول باید به تمیز و پاک کردن مواد اولیه مون برسیم. در ادامه هر کدوم از ملزومات مون رو میگیم که چطوری پاک کنید.

ابتدا دل گوسفند را نصف و با در آوردن لخته های سیاه داخل حفره، دل را تمیز کنید.

قلوه ها را هم به دو نیم گرده و رگه های سفید آن را جدا کرده و سپس لایه نازک جگرسفید را کنده و آن را هم خرد کنید. جگر سفید را به همراه یک لیوان آب و زردچوبه به میزان کافی داخل یک تابه ریخته و تا زمان بخار شدن تمام آب داخل تابه روی حالت ملایم گاز میگذاریم تا بپزد.

در گام دوم تابه دیگری را برداشته و با اضافه کردن کره و پیازهای خرد شده به آن پیازها را تفت میدهیم .

بعد از تفت پیاز- دل و جیگر و قلوه و جگرسفید پخته شده رو بهش اضافه میکنیم و باز هم تفت دادن رو ادامه میدیم. یک لیوان آب جوش را با رب گوجه مخلوط کرده و به همراه نمک و فلفل به میزان دلخواه تون به مواد داخل تابه اضافه میکنیم. بعد از هم زدن و یک دست شدن رنگ رب در تمام مواد داخل تابه، درب آن را گذاشته و شعله گاز را در حالت ملایم قرار میدهیم تا مواد به خوبی پخته و آب تابه جذب مواد شود.

برای بهتر شدن ترکیب مواد داخل جغور غور از سیب زمینی های نگینی خرد شده سرخ شده نیز می توونید استفاده کنید. بعد از آماده شدن غذا از جغور بغور بعنوان یه غذای نونی یا همراه برنج می تونین لذت ببرید.

استفاده از فلفل دلمه برای خوش طعم شدن غذا هم جز تکنیک های خاص برخی از آشپز ها هستش.

دستور پخت جغور بغور
دستور پخت جغور بغور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا